Aardappelverkoper en -verpakker Hein Corten uit Ulestraten bedacht een fastfood concept dat 50 procent minder vetten bevat. Zijn gekruide aardappelsnack, de Pommbar, is genomineerd voor De Smaak van NL. Eindejaarstudenten van Hogere Hotelschool Maastricht onderzochten het concept dat een finaleplaats bemachtigde op de landelijke wedstrijd De smaak van NL, die plaatsvindt op 25 november in Gennep.
“Door nieuwe technologieën is het mogelijk om frites te bereiden met een aanzienlijk lager vetpercentage doordat het afbakken niet in olie gebeurd. We maken gebruik van een afbakunit die hete lucht door een ronddraaiende trommel leidt waar de voorgebakken frites (vers of diepvries) of een andere (aardappel)snack in zit”, licht Corten het proces toe in een artikel op de website Boerenbusiness.nl.
De consument kan de snack helemaal zelf samenstellen. De eerste discotheek en het eerste tankstation tonen al interesse in de Pommbar; een gezonde variatie op de doorsnee frites.

Kijk voor meer informatie op www.syntens.nl/desmaakvannl.
Bron: Boerenbusiness.nl