Home Nieuws Bedrijven en personen A-ware verpakt 125.000 ton kaas per jaar op 42 lijnen

A-ware verpakt 125.000 ton kaas per jaar op 42 lijnen

De A-ware Food Group, die is ontstaan uit een fusie en een aantal overnames, verpakt jaarlijks 125.000 ton kaas op 42 verpakkingslijnen en is hiermee volgens COO Adriaan Vis uitgegroeid tot ketenregisseur. “De A-ware Food Group omvat vier poten. In A-ware Industrial verhandelen we verschillende soorten kaas en grondstoffen. In A-ware Services hebben we alles rondom opslaan, rijpen, verpakken en vervoeren samen gebracht”, aldus Adriaan Vis, die in 2008 in dienst gekomen is bij Anker Kaas en mede de grote veranderingen binnen het bedrijf vorm heeft gegeven. “In 2013 wordt gestart met het centraliseren van deze activiteiten in Almere. De derde poot is Retail. Deze afdeling, voor een belangrijk deel het oude Bouter Cheese, verkoopt kaas. In deze poot zitten ook de samenwerkingen met diverse supermarktketens. We zijn op dit moment heel druk om de vierde poot, de productie van kaas, op te zetten”, vervolgt hij in een artikel op de website Transport-Online.

Hierin vertelt hij enthousiast over die vierde poot, de bouw van de kaasfabriek in Heerenveen: “De eerste paal wordt in mei van dit jaar geslagen en eind 2014 moet de fabriek draaien. De consumptie van kaas groeit, zowel in Europa als wereldwijd. Er is dus ruimte in de markt. Wij hebben voor productie in Nederland gekozen, omdat hier melk voorhanden is van de allerhoogste kwaliteit. Op de locatie in Heerenveen hebben we een samenwerking met Fonterra. Fonterra is de grootste melkverwerker ter wereld, die in 2001 is ontstaan door een fusie van twee coöperaties. A-ware gaat kaas produceren en op dezelfde locatie bouwt Fonterra een fabriek voor de verwerking van kaaswei tot ingrediënten voor onder meer babyvoeding.”

Kijk voor meer meer informatie op www.a-warefood.com of klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: Transport-Online