HomeNieuwsBedrijven en personenA-ware Bouter Cheese opent nieuwe verpakkingsafdeling

A-ware Bouter Cheese opent nieuwe verpakkingsafdeling

Burgemeester van Schelven heeft samen met de heer W. van Beijnum, ketenspecialist van Albert Heijn en de heer P. Bouter Sr., aandeelhouder en commissaris van A-ware Food Group op 11 april 2013 de nieuwe verpakkingsafdeling van A-ware Bouter Cheese feestelijk in gebruik genomen. A-ware Bouter Cheese aan de Rolweg in Culemborg is volledig ingericht voor het rijpen en verpakken van kaas voor Albert Heijn. Al meer dan dertig jaar is dit familiebedrijf partner van deze supermarktketen. Met de zes nieuwe verpakkingslijnen kan A-ware Bouter Cheese inspelen op de groeiende vraag van Albert Heijn-klanten naar kaas.

Burgemeester Roland van Schelven is blij met de uitbreiding van A-ware Bouter Cheese in Culemborg. “Ik ben buitengewoon verheugd dat ondernemende familiebedrijven, zoals A-ware Bouter Cheese, er voor kiezen om in Culemborg te blijven en zelfs uit te breiden. De uitbreiding zorgt immers in deze economisch moeilijke tijden voor extra werkgelegenheid in onze gemeente.”

Gerrit Eikelboom, Directeur Operations bij A-ware Bouter Cheese, leidt tijdens de feestelijke opening de genodigden rond door het pakhuis en verpakkingsafdeling van A-ware Bouter Cheese. ‘”A-ware Bouter Cheese voldoet aan strenge kwaliteitsstandaarden om de kwaliteit en voedselveiligheid van de kaas te garanderen. In onze pakhuizen in Culemborg en Woerden rijpen wij meer 5 miljoen kilo kaas. Met twintig moderne verpakkingslijnen kunnen we onder andere stukken kaas, plakken kaas en geraspte kaas verpakken volledig volgens de wensen van onze klant.”

In april is de naam Bouter Cheese gewijzigd naar A-ware Bouter Cheese. “De reden voor de naamswijziging is dat Bouter Cheese in 2010 is gefuseerd met Anker Cheese tot A-ware Food Group. Een familiebedrijf gespecialiseerd in het rijpen, versnijden, verpakken en transporteren van kaas. Door de wijziging van onze naam in A-ware Bouter Cheese wordt zichtbaar dat wij onderdeel uitmaken van dit familiebedrijf”, aldus Robert van Ballegooijen, als directielid van A-ware Food Group verantwoordelijk voor de samenwerking met supermarktketens.

A-ware Bouter Cheese is gericht op rijpen, snijden, verpakken, distribueren van Hollandse en buitenlandse kaas voor de grootste retailer van Nederland. A-ware Bouter Cheese is onderdeel van het familiebedrijf A-ware Food Group; een toonaangevende dienstverlenende organisatie gespecialiseerd in het rijpen, versnijden, verpakken, opslaan en transporteren van kaas en andere foodproducten onder geconditioneerde omstandigheden. A-ware Food Group is in 2010 ontstaan door de fusie van Anker Cheese (1962) en Bouter Cheese (1890). A-ware Food Group heeft de ambitie uit te groeien tot de meest gewaardeerde ketenpartner in Europa in de food- & agribusiness. Daarnaast is zij in toenemende mate buiten Europa actief.

Kijk voor meer informatie op www.a-warefood.com.