Home Machines Wegen en doseren 3D-camerasysteem van Multipond verdient zich in no-time terug

3D-camerasysteem van Multipond verdient zich in no-time terug

Op de komende verpakkingsbeurzen Pack Expo in Las Vegas, Fachpack in Duitsland en PPMA in Engeland zal Multipond versterkt de voordelen van het nieuwe gepatenteerde Argus-systeem tonen. Het systeem wordt live getoond op deze beurzen.

“De Multipond multihead weger met 3D-camerasysteem Argus betaalt zich in no-time terug door wegen met meer performance, zonder specialistische operator en bij moeilijk te verwerken producten zoals geraspte kaas, spinazie, rucola, veldsla, snoepslangen, fijne diepvries frites en pulled pork.”

Dit blijkt uit de vele praktijkervaringen met het nieuwe gepatenteerde Argus-systeem van Multipond. “Dit systeem voor de multipond multihead weger is jarenlang doorontwikkeld en blijkt een succes te zijn bij de key-accounts van Multipond. De investering in dit unieke systeem betaalt zich in no-time terug. Bovendien nog preciezere verpakkingsgewichten.”

Het ontwerp van de camera’s voldoet aan de hoogste hygiëne-eisen, is compleet IK69-waterdicht en zelfs de klemming van de camera is zodanig uniek en hygiënisch geconstrueerd dat er een patent voor is verleend. “De twee Argus 3D-camera’s en de Multipond 3D-software maken voortdurend een diagnose van de productstroom boven op de multihead. Ontstaat er een ophoping of ontstaan er ‘gaten' in de belegging, dan worden die snel herkend.”

Vervolgens corrigeert de Multipond-software de productstromen automatisch door de individuele doseergootjes en verdeelschotel gericht aan te sturen. “Omdat het systeem zichzelf regelt, heb je geen specialisten meer nodig om de weger te bedienen of bij wijzigende condities opnieuw in te stellen. Gevolg: hogere performance met meer uptime en minder rejects in de verpakkingslijn.”

www.multipond.com