HomeFoto van de dagStroomuitval en rookschade treffen Palletcentrale in Sas van Gent

Stroomuitval en rookschade treffen Palletcentrale in Sas van Gent

Tijdens elektrawerkzaamheden aan de toegangspoort van Palletcentrale Productie in Sas van Gent heeft afgelopen vrijdagmiddag een explosie plaatsgevonden in een elektriciteitskast. Hierdoor ontstond een korte brand en veel rookontwikkeling. Door snel en adequaat optreden van de brandweer was de brand snel onder controle.

“De schade is beperkt gebleven tot de elektriciteitskast en de stroomvoorziening. De exacte oorzaak wordt onderzocht. Interne en externe logistieke consequenties zijn er niet. Alle leveringen lopen gewoon door. Maandag is direct gestart met het opruimen en schoonmaken van de rookschade, alsmede het herstel van de stroom door middel van een tijdelijke stroomvoorziening”, aldus Palletcentrale.

“De brandweer heeft uit voorzorg het Cobra-systeem gealarmeerd. Dit kan van buitenaf worden ingezet bij branden in moeilijk toegankelijke ruimten. Hiermee wordt een klein gaatje aangebracht waardoor een hogedruk waterstraal naar binnen kan worden gespoten. Zo kan ook brand in moeilijk toegankelijke ruimten worden geblust”, zo meldt Omroep Zeeland.

www.palletcentrale.nl

Foto: Veiligheids Regio Zeeland