HomeFoto van de dagStichting Zuivelpak draagt steentje bij aan Verspillingsvrije Week

Stichting Zuivelpak draagt steentje bij aan Verspillingsvrije Week

Tijdens de Verspillingsvrije Week van 12 tot en met 18 september organiseerde stichting Samen Tegen Voedselverspilling door het hele land verschillende activiteiten. Zuivelpak ondersteunde de Verspillingsvrije Week en draagt met de campagne ‘Kijk, ruik, proef en vouw!' haar steentje bij aan het terugbrengen van voedselverspilling.

Zuivelpak bracht in de Verspillingsvrije Week de campagne ‘Kijk, ruik, proef en vouw!’ extra onder de aandacht. Door na de THT-datum te kijken, ruiken en proeven of een pak melk of yoghurt nog goed is, kunnen consumenten veel verspilling voorkomen. En als ze het yoghurt- en vlapak vervolgens goed opvouwen, kunnen ze makkelijk een extra portie zuivel uit het pak halen. Bovendien is een leeg zuivelpak makkelijker en beter te recyclen.

Zuivelpak is een initiatief van de zuivelindustrie, de supermarktbranche en drankenkartonproducenten. In voorgaande campagnes werden consumenten geïnformeerd over de hernieuwbare grondstoffen waarvan steeds meer drankenkartons zijn gemaakt en de recycling van kartonnen drankverpakkingen.

www.zuivelpak.nl