HomeFoto van de dagFoto van de dag 3 juni 2016

Foto van de dag 3 juni 2016

Tweederde van de consumenten is actief bezig om het verspillen van voedsel tegen te gaan. Consumenten gooien jaarlijks 47 kilo aan eetbaar voedsel per persoon weg ter waarde van een bedrag van 2,2 miljard euro. Daarmee is de consument de grootste voedselverspiller (33%) vergeleken met landbouw (25%), horeca (14%) en supermarkten (9%), zo meldt VMT in een artikel op haar website. Dat blijkt uit een tweejaarlijks onderzoek, uitgevoerd door GFK dat sinds 2011 elke twee jaar de gedragsdeterminanten bewustzijn, kennis, houding, gewoonten en vaardigheden van consumenten in kaart brengt, in opdracht van het Voedingscentrum. Sinds het vorige onderzoek in 2013 is de kennis van de consument rondom het verschil tussen de THT (ten minste houdbaar tot)- en TGT-datum (te gebruiken tot) gestegen van 45 naar 55 procent. Consumenten letten volgens het onderzoek tijdens hun aankopen ook meer op de THT-datum (59%) dan voorheen (55%).