HomeThema'sEmpack Gorinchem 2022Discussie omtrent duurzaamheid maakt programma Empack compleet

Discussie omtrent duurzaamheid maakt programma Empack compleet

Het programma voor de verpakkingsbeurs Empack 2022 is rond. Beursorganisator Easyfairs bracht eerder al naar buiten groots in te zetten op circulariteit en recyclebare verpakkingsoplossingen. Easyfairs voegt nu de daad bij het woord door uit te pakken met een controversiële discussie over de effecten van duurzaamheid in roerige tijden op verpakkingen.

Reiner van den Berg (o.a. bekend als weerman van RTL), Maria Westerbos (founder Plastic Soup Foundation), Gert-Jan Gruter (Professor Universiteit van Amsterdam) en Angelique Vandemoortele (Project Manager Pack4Food) gaan onder begeleiding van verpakkingsspecialist Rijk van Korlaar de discussie aan over de effecten van duurzaamheid in de wereld van verpakkingen. Dit wordt een unieke discussie op het scherpst van de snede met urgentie als rode draad. Een discussie die verder gaat dan het podium, waarin de interactie actief wordt gezocht met bezoekers in de zaal. Komt men uiteindelijk tot een gezamenlijke conclusie?

Innovatief verpakken of recycling? Duurzaamheid brengt een uitdaging met zich mee. Hoe kan je hierin de juiste samenwerking opzoeken? Op Empack geven HelloFresh, BMN, KVK en KIDV tips die jou kunnen helpen bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw vraagstuk. HelloFresh neemt het voortouw door in te gaan op het beleid én de strategie dat gehanteerd wordt binnen HelloFresh. Hier ligt de focus op voedselverspilling, verpakkingsafval, CO2 uitstoot, verantwoord inkopen en de sociale impact. BMN deelt vervolgens ook zijn ervaring over het gezamenlijk oplossen van een verpakkingsuitdaging die zij met de KIDV-KVK Business Challenge Innovatief Verpakken onder de loep hebben genomen.

De verpakkingsketen staat zowel nationaal als internationaal voor verschillende uitdagingen. Zo staan we gezamenlijk voor de uitdaging hoe de (inter)nationale verpakkingsketen via recycling en circulariteit kan resulteren in een duurzame verpakking. Met welke actuele Europese wetgeving moeten we nu rekening houden bij voedselcontractmaterialen? Denk daarbij aan de inzet van recyclaat bij kunststof verpakkingen. European plastics Converters (EuPC) komt over vanuit Brussel en gaat in op het framework binnen de EU-wetgeving: “what is the future of packaging and its sustainability”.

Op donderdag gaan het Packadore Collective, Circulware en Neurensics in op circulariteit, verpakkingsdesign en de psychologie van verpakkingen. Aansluitend gaat de Zwerfinator de Nederlandse verpakkingsproducenten aan de tand voelen en geven CIRCO en Mission Reuse tips over circulaire businessmodellen.

Verpakkingsprofessionals zijn van harte uitgenodigd op de housewarming van Empack op 5, 6 en 7 april in Evenementenhal Gorinchem. Gratis registreren is mogelijk via de website van Empack.

www.empack.nl