HomeFoto van de dagDHL Supply Chain neemt meerderheidsbelang in Monta(packing)

DHL Supply Chain neemt meerderheidsbelang in Monta(packing)

Deze week heeft DHL Supply Chain, onderdeel van de Deutsche Post DHL Group, aangekondigd dat het een meerderheidsbelang heeft genomen in de Nederlandse e-commercespecialist Monta. Beide bedrijven zetten in op een sterk partnerschap teneinde kleine en middelgrote webshops op het gebied van e-fulfilment en online verkoop te ondersteunen. Door de internationale uitrol van Monta’s logistieke diensten zal DHL beter kunnen inspelen op de specifieke behoeften van het MKB en kleinere webshops en zal Monta zijn snelgroeiende klanten beter kunnen bedienen.

Monta, dat werd opgericht in 1999, is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste dienstverleners op het gebied van e-commerce en e-fulfilment in Nederland. Het bedrijf met 1000 medewerkers en 14 fullfilmentvestigingen verwerkte in 2021 12 miljoen e-commerce-orders en realiseerde een jaaromzet van 100 miljoen euro. Monta ondersteunt momenteel ongeveer 1500 snelgroeiende kleine en middelgrote webshops en e-sellers met een scala aan op software gebaseerde fulfilmentdiensten en software voor magazijnbeheer.

“Wij willen ons succesvolle bedrijfsmodel ook buiten Nederland uitrollen zodat onze klanten ook internationaal kunnen uitbreiden. Monta heeft recentelijk de eerste stappen over de grens gezet, wat bij diverse klanten al heeft geresulteerd in internationale groei. De huidige transactie zal deze ontwikkeling verder versnellen. Voor onze mensen betekent deze overeenkomst ook carrièrekansen op de lange termijn. Wij werken al een groot aantal jaren met DHL en qua bedrijfscultuur passen de twee bedrijven prima bij elkaar. Ik kijk ernaar uit hoe de teams van Monta en DHL Supply Chain deze samenwerking invulling zullen geven”, vertelt Edwin van der Ham, eigenaar en CEO van Monta.

www.monta.nl