Met gezondere producten ook de voedselketen verduurzamen. Die uitdaging hebben De Verspillingsfabriek en Yespers opgepakt en samengebracht in de nieuwe granola-producten van Yespers. “De receptuur van granola's is zo samengesteld wat we onze spreads kunnen hergebruiken”, vertelt Patrick Ooms, Head Business Devolopment. “Het resultaat is dat we én een heel nieuw product hebben ontwikkeld én ook een oplossingen hebben bedacht voor óf onze eigen reststroom aan fruitspreads óf de reststroom aan fruit van een andere producent.” De Verspillingsfabriek is op haar beurt enthousiast en directeur Corien Poederbach licht toe: “Tot nu toe werkten we vooral met reststromen van groenten. Wij waren dan ook blij dat we konden meewerken aan het concept van Yespers. Het biedt ons de kans om nu ook verspilling van fruit tegen te gaan. Onze samenwerking zit op het invullen van de fruitbehoefte van Yespers uit reststromen. De eindproducten zelf zijn helemaal in lijn met waar wij voor staan. Gezondere producten voor de consument en verspilling tegengaan.”