HomeFoto van de dagBenBits opent nieuwe fabriek voor kauwgom in vorm van schildpad in Nederland

BenBits opent nieuwe fabriek voor kauwgom in vorm van schildpad in Nederland

BenBits heeft op feestelijke wijze haar nieuwe kauwgomfabriek in Heerhugowaard geopend. Hiermee is de productie van de natuurlijke, plasticvrije kauwgom van Italië naar Nederland gehaald en maakt BenBits een grote stap als het gaat om verduurzaming en het verminderen van CO2-uitstoot. In de nieuwe fabriek wordt wekelijks 300 kilo BenBits-kauwgom geproduceerd. Een BenBits-kauwgompje weegt 1,5 gram.

Tijdens de feestelijke opening werd er samen met genodigden en onder leiding van directeur Milan Dontje en patissier Bart de Gans, BenBits-kauwgom gemaakt. Dit in de unieke en nieuw geïntroduceerde vorm van een schildpad, het symbool van BenBits en moeder natuur. Vervolgens rolde de eerste zakjes met nieuwe kauwgom van de band die aansluitend werden overhandigd aan de Plastic Soup Foundation. BenBits is trotse partner van de Plastic Soup Foundation om te werken aan de gezamenlijke missie: (micro)plastic in de natuur en wateren verminderen.

De kauwgom in nieuwe vorm is vanaf nu te koop bij Jumbo, Holland&Barret, SPAR en EcoMondo. Binnenkort is BenBits ook verkrijgbaar bij Stach en Crisp.

www.benbits.com