Greenco zet impactvolle stap met duurzame verpakking Tommies

Greenco introduceerde in februari van dit jaar haar nieuwe producten Tommies Mini Toppers en Tommies Good to Go in een volledig gerecyclede verpakking. Greenco beloofde vanaf dat moment stapsgewijs haar verpakkingen verder te verduurzamen. De eerste vervolgstap is een impactvolle. Vanaf week 47 zijn alle bekers van Tommies voor de Nederlandse markt vervaardigd van 100% rPET en daarmee van 100% gerecycled en recyclebaar materiaal.

Greenco streeft naar de beste kwaliteit en de lekkerste smaak van haar mini-groenten. MVO is een integraal onderdeel van dit streven en blijvend verduurzamen, ook op het gebied van verpakkingen, is daarom logisch. Na een uitvoerig onderzoek naar de verschillende mogelijkheden viel de keuze op verpakkingen van volledig rPET (recycled PET). De rPET verpakkingen hebben 70-80% minder CO2 uitstoot dan conventionele PET verpakkingen, waarmee een impactvolle stap wordt gemaakt in verduurzaming. De keuze voor een recyclebare oplossing is in lijn met het advies van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).

Er is een duidelijke trend te zien waarbij nut en noodzaak van verpakkingen onderwerp van discussie is. Jos van Mil, Manager Innovatie & Product Ontwikkeling is trots op deze stap. “Verpakkingen hebben verschillende functies met betrekking tot onder andere houdbaarheid en communicatie en zijn soms echt noodzakelijk. Deze nieuwe verpakkingen brengen ons een stap dichter bij onze ambitie verpakkingen te verminderen of te verduurzamen.”

Bij de introductie van de nieuwe duurzame verpakking voert Greenco tevens een nieuw design door dat nog beter aansluit op de doelgroep om het eten van gezonde snackgroenten aantrekkelijker te maken.

www.greenco.nl