
Van 8 tot en met 14 mei is het weer tijd voor de Interpack Düsseldorf: het grootste evenement voor verpakkingsprofessionals. Een belangrijke factor tijdens de Interpack en erna is het SAVE FOOD initiatief. Het initiatief wil politiek, onderzoek, de industrie en de logistiek en met elkaar in contact brengen om de dialoog over voedselverspilling te bevorderen. Het gaat dan zowel over verspilling als overproductie. Een belangrijk doel hierbij is om deze spelers bij elkaar te brengen en te ondersteunen bij het zoeken naar effectieve maatregelen om verspilling tegen te gaan. Daarnaast wil het initiatief consumenten duidelijk maken van de gevolgen van voedselverspilling en het verbeteren van de logistieke voedselstromen zodat voedsel langer eetbaar is.
Ter aanvulling op het SAVE FOOD initiatief is er in hal 1 tot en met 4 deze editie veel aandacht voor de verpakkingen van bakkersproducten. Hal 9 van de Interpack is volledig gewijd aan de technologie achter deze verpakkingen en het gebruik er van. In hal 5 veel aandacht voor het tegengaan van de verspilling van schoonheidsproducten.
De vorige InterPack vond plaats in 2011. Toen bezochten ruim 166.000 mensen de Interpack om te kijken naar 2703 stands uit 59 landen.
Kijk voor meer informatie op www.interpack.com.
Bron: Verpakkingsprofs