HomeNieuwsMultivac op European Seafood Exposition in Brussel

Multivac op European Seafood Exposition in Brussel

Op de European Seafood Exposition, die van 23 tot en met 25 april 2013 in Brussel plaatsvindt, laat de verpakkingsspecialist Multivac (Hal 4, Stand 6051) machinemodellen zien die het automatisch verpakken van verse en bevroren vis en zeevruchten alsook kant-en-klare vismaaltijden door specialistische bedrijven eenvoudiger maken. Bovendien wordt de hogedrukverwerking van levensmiddelen (HPP) gepresenteerd.

De trend naar gezonder eten verhoogt wereldwijd de vraag naar vis, vismaaltijden en zeevruchten. De consument verlangt meer variatie en kwalitatief hoogwaardige producten. Daarnaast stijgt ook de belangstelling voor producten uit duurzame visserij. “De eisen van de visindustrie op het gebied van verwerkings- en verpakkingsprocedures zijn in de afgelopen jaren blijven groeien: er is behoefte aan meer kosten- en energie efficiëntie. Tegelijkertijd willen fabrikanten hun product zo vers en natuurlijk mogelijk presenteren”, aldus Paul van Heezik, salesmanager CPS bij Multivac.

Intrede in automatisch verpakken in trays

In stand 6051 presenteert Multivac onder andere de T300. De T300 is een compacte en scherp geprijsde traysealer waarmee bedrijven de overstap kunnen maken naar volautomatisch verpakken van producten in trays. Het elektrische hefsysteem zorgt voor een optimaal verpakkingsproces en bespaart energiekosten. Met name de nieuwe skinmogelijkheden met fish-film zijn zeer interessant.

Met de R175CD zal Multivac een zuinige dieptrekverpakkingsmachine tonen. Deze dieptrekker is voor kleine tot middelgrote batches ontworpen. Het machinemodel is geschikt voor het innovatieve DARFRESH verpakken, waarmee fabrikanten en verpakkers hun hoogwaardige visproducten maximaal houdbaar kunnen maken. “Bij dit proces gebruiken we speciale skin-folie die de vis spanningsvrij als een tweede huid omsluit en volledig op de onderfolie sealt. Vorm en structuur van gevoelige producten worden behouden en een eersteklas verpakkingspresentatie is verzekerd”, legt Paul van Heezik uit.

Lange producten verpakken

Met de C370 kamermachine zal Multivac de ideale machine voor het verpakken van bijzonder lange vissen zoals paling en zalm demonstreren. Met een breedte van 900 millimeter is de kamer van de C370 twee keer zo groot als die van de andere kamermachines in de C3xx serie. De 44 centimeter sealbalken bevinden zich aan beide kanten waardoor de output verdubbeld kan worden.

Langere houdbaarheid zonder conserveringsmiddelen

Als antwoord hierop zal Multivac ook zijn oplossingen voor de hogedruk pasteurisatie (HPP) van levensmiddelen tonen, waar o.a. machines, gepatenteerde technologieën en een HPP testcentrum toe behoren. “Hogedrukpasteurisatie is dé technologie bij uitstek voor het verpakken van vis en zeevruchten met zo min mogelijk conserveringsmiddelen: Het inactiveert micro-organismen, zoals salmonella of listeria, zonder dat de oorspronkelijke voedingswaarde of de smaak van het product verloren gaat”, zegt Paul van Heezik.

Kijk voor meer informatie op www.multivac.nl.