Vision Partners is gespecialiseerd in het leveren van klantgerichte, turn-key vision-oplossingen om de productie te controleren, sturen en/of sorteren. “Veel klanten zijn bezig met het robotisering van de inpaklijn en zijn op zoek naar in-line inspectiesystemen welke de traditionele taken van de inpakker, zoals verpakking controle, etiketcontrole en sealinspectie overnemen”, vertelt Jeroen Keunen, General Manager van Vision Partners.

Zo heeft Vision Partners de zogenaamde Sealscout in haar assortiment, die ontwikkeld is voor het in-line inspecteren van gesealde verpakkingen. Jeroen Keunen: “Met behulp van een industriële warmtebeeldcamera wordt iedere gesealde verpakking 100 procent in-line gecontroleerd op thermische afwijkingen van de sealnaad. Een thermische afwijking is een indicatie dat de seal niet aan de gestelde eisen voldoet.”

De Sealscout is gemakkelijk in te stellen voor verschillende artikelen en kan eenvoudig in bestaande verpakkingslijnen, met bijvoorbeeld traysealers, dieptrekmachines of sealbalken, worden geplaatst.

Daarnaast is het Labelscout controlesysteem gedemonstreerd waarbij met hoge snelheid verpakkingskenmerken zoals etiket, randvervuiling, partijcode of QR-codes gecontroleerd worden op juistheid.

Beide systemen zijn ontwikkeld voor verpakkingslijnen met hoge diversiteit aan producten. De procesoperator voegt eenvoudig nieuwe artikelen toe aan de database waarbij per artikel de gewenste inspectie methode met bijbehorende criteria kan worden geselecteerd. Daarnaast is dynamische inspectie mogelijk wanneer gekoppeld aan het product planning systeem. Hierdoor kunnen elementen als track-and-trace informatie of de houdbaarheidsdatum worden gecontroleerd.

De Sealscout en Labelscout zijn gemakkelijk in te stellen voor verschillende artikelen en kunnen eventueel retro-fit in bestaande verpakkingslijnen worden geplaatst. “Wij leveren de Machine Vision inspectiesystemen turn-key, dus inclusief camera’s, RVS touchscreen besturingspaneel, montagemateriaal, triggersensor, inspectiesoftware, installatie en training”, besluit Jeroen Keunen.

www.visionpartners.nl