Multipond toont op Empack in Brussel een aantal nieuwe innovaties. Zo heeft Multipond met de MP14-2400-2500-J multihead weger een optimale oplossing ontwikkeld voor fresh food. De multihead weger is uitgevoerd met het gepatenteerde Argus 3D-camerasysteem. De twee camera’s en 3D-software maken een voortdurende diagnose van de productstroom boven op de Multipond.

Eventuele product ophopingen of ‘gaten' in de belegging worden vroeg herkend en op basis hiervan corrigeert de software automatisch de productstromen. Dit is met name voor moeilijke producten een ontwikkeling, die leidt tot een hogere performance met meer uptime en minder rejects in de verpakkingslijn. Tevens regelt het systeem zich zelf in waardoor geen specialisten nodig zijn om de Multipond te bedienen. De Multipond J-generatie is gebouwd naar de hoogste hygiëne maatstaven, conform USDA en EHEDG richtlijnen, en is daardoor optimaal te reinigen en bovendien IP69-waterdicht.

Nieuw overgavesysteem

Verder heeft Multipond haar multihead weger gekoppeld aan nieuwe technologie in haar nieuwste overgavesysteem. Het overgavesysteem is conform de Multipond J-generatie gebouwd en dus naar de hoogste hygiëne maatstaven. Dit zorgt voor een snelle en eenvoudige reiniging. De machine is volledig IP67-waterdicht.

Met deze ontwikkelingen bevestigt Multipond naar eigen zeggen opnieuw haar positie als een van de toonaangevende innovators op de markt voor multihead weegautomaten. Alle componenten, van de weegcel tot het frame, worden in eigen huis gefabriceerd, exact op elkaar afgestemd en gemonteerd. Daarmee verdient Multipond met recht het predicaat ‘Made in Germany'.

www.multipond.nl