Ishida Europe is een toonaangevende leverancier van geautomatiseerde oplossingen voor het verpakken van producten voor consumenten en de foodservice-sector. Naast het ontwerpen, produceren en verkopen van individuele machines, levert Ishida ook gedeeltelijke en complete verpakkingslijnen en verpakkingshallen voor verse voeding en snacks. Een mooi voorbeeld is de door Ishida geleverde complete lijn voor het verpakken van chips bij de toonaangevende Tsjechische fabrikant Petr Hobža.

Volledig geïntegreerde lijn

De volledig geïntegreerde lijn bestaat uit een 16-kops Ishida CCW-RS-216B multihead weger, twee Astro bagmakers, TSC-RS sealtesters en DACS-G controlewegers met Ishida's unieke IDCS software voor het vastleggen en produceren van gegevens. De 16-kops multihead weger werkt in zogenaamde 'twin-modus', met acht hoppers die elk van de twee Astro bagmakers voeden. Met twee zakformaten van 60 gram en 175 gram, bereikt de lijn snelheden van respectievelijk 180 en 110 verpakkingen per minuut, met een nauwkeurigheid tot op 0,1 gram van het streefgewicht en een totale efficiëntie van bijna 100%.

Effectieve kwaliteitscontrole

Terwijl de sealtester zorgt voor effectieve kwaliteitscontrole voor de integriteit van elke verzegelde verpakking, biedt deze ook waardevolle feedback voor de totale productie van de chips. Een plotseling verschil in de hoeveelheid afgekeurde verpakkingen kan er namelijk op duiden dat de buisafmeting van de partij aardappelen is gewijzigd en grotere chips produceert. Er kan dan onmiddellijk actie worden ondernomen om de productie aan te passen. Dit hoge niveau van monitoring wordt verder ondersteund door het Ishida Data Capture System (IDCS) dat gegevens van elke verpakking registreert en analyseert om volledig aanpasbare real-time informatie te leveren en de algemene apparatuurefficiëntie (OEE) van de lijn weer te geven in voorwaarden van beschikbaarheid, prestaties en kwaliteit.

Speciaal ontworpen voor snacks

De geïnstalleerde combinatie van de Ishida multihead weger en bagmaker is speciaal ontworpen voor snacks. Naast de bewezen hoge nauwkeurigheid van Ishida's multihead weegtechnologie, beschikt de Astro bagmaker onder andere over servomotoren en softwaregestuurde variabele sealtijd. Een gebruiksvriendelijk kleurenaanraakscherm zorgt voor eenvoudige bediening, zelfdiagnose en een eenvoudige en snelle overdracht tussen verpakkingstypes en folie, wat allemaal meehelpt om downtime van het systeem te minimaliseren.

Voorkeursleverancier van Petr Hobža

Voor Petr Hobža is Ishida altijd voorkeursleverancier geweest. “Ishida levert verpakkingsoplossingen van wereldklasse” legt directeur Petr Hobža uit. “De nauwkeurigheid van de apparatuur bevestigt dit alleen al. Bijna 0% give-away is een essentiële vereiste in een productie als die van ons, waar we elk jaar zo'n 25 miljoen verpakkingen produceren. De betrouwbaarheid van de apparatuur is een andere belangrijke factor voor een lijn die zestien uur per dag, vijf dagen per week in bedrijf is, terwijl de lokale ondersteuning door Ishida nog een belangrijk voordeel is. Eén leverancier voor de gehele lijn die snel reageert, betekent een snelle oplossing bij mogelijke problemen.”

Beste prestaties en snelste rendement

De fabriek in Strážnice produceert elk uur ongeveer 600 kilo chips in een verscheidenheid aan smaken zoals zout, knoflook, spek en peper en zout. Omschakelen tussen smaken is eenvoudig met de gebruiksvriendelijke afstandsbediening op de weger waar alle vooraf ingestelde informatie is opgeslagen, terwijl alle onderdelen van de weger eenvoudig te verwijderen en te vervangen zijn voor snelle reiniging. “Als onderdeel van het automatiseren van onze processen, is het essentieel dat we ervoor kunnen zorgen dat elke zak nauwkeurig wordt gewogen en correct wordt verpakt”, benadrukt Petr Hobža. “Wij zijn een familiebedrijf en elke investering moet komen uit het inkomen dat we genereren. Daarom selecteren we apparatuur met de beste prestaties en het snelste rendement, zoals dat van Ishida.”

www.ishidaeurope.com