HomeThema'sEmpack Den Bosch 2017Ishida Europe onderstreept haar diversiteit aan oplossingen

Ishida Europe onderstreept haar diversiteit aan oplossingen

Ishida Europe toont op Empack in Den Bosch een multiheadweger die speciaal ontworpen is voor het afwegen van verse producten, de nieuwste x-ray en MAP inspectiesystemen voor betere kwaliteitscontroles en een instapmodel traysealer.

De Ishida RV-214-70-SS-FPR1 multiheadweger is een nieuwe applicatie-specifieke multiheadweger voor voedselfabrikanten. Het is een kosteneffectieve en high performance weegoplossing voor een breed scala aan producten. De FPR1 Fresh Produce versie, ideaal voor producten zoals aardappelen en sinaasappels, zorgt voor een snelle, gladde en zachte overgang van de producten in de weger. Hiermee kan een maximale snelheid van 80 wegingen per minuut worden gerealiseerd.

Met de Ishida RV serie kan een ongeëvenaarde nauwkeurigheid en efficiëntie worden bereikt. De 14-kops multiheadweger berekent in een unieke drievoudige combinatie de optimale gewichtsverdeling, voert een dubbele check uit en kiest de combinatie die het dichtst bij het streefgewicht ligt. Dit minimaliseert de kans op fouten, verhoogt de efficiëntie en wordt er nauwkeuriger en consistenter gewogen.

De Ishida IX-EN-4093, onderdeel van de onlangs gelanceerde reeks van x-ray inspectiesystemen, is ideaal voor fabrikanten die een betaalbare, maar een uiterst nauwkeurige inspectie-oplossing zoeken. De machine is zeer betrouwbaar en levert een uitstekende terugverdientijd. De IX-EN-4093 is voorzien van Ishida's unieke Genetic Algorithm (GA) beeldverwerkingsfunctie die een hoge inspectiegevoeligheid heeft. Bovendien kunnen beschadigde en ontbrekende producten of onderdelen geïdentificeerd worden.

De nieuwe Ishida AirScan minimaliseert bederf in diverse voorverpakte levensmiddelen waarbij CO2 wordt gebruikt als onderdeel van het MAP-proces. De Ishida Airscan is onder andere geschikt voor verse vleeswaren, gevogelte, vis, fruit, groenten, kaas en kant-en-klaar maaltijden. Het maakt gebruik van geavanceerde lasertechnologie om lekken van CO2 te identificeren in gesloten MAP-verpakkingen met snelheden tot 180 verpakkingen per minuut. Zo kan maximale kwaliteit worden bereikt zonder afbreuk te doen aan hoge doorvoersnelheden en minimale verpakkingstijd.

Het instapmodel traysealer QX-300-Flex is semi-automatisch en hiermee ideaal voor laagvolume productie, zoals niche-markten, of voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Er zijn afdichtingstools beschikbaar voor MAP, skinpack en krimpfolie toepassingen. De machine is voorzien van eenvoudige bediening voor het snel opzetten en omschakelingen tussen verschillende toepassingen en vereist weinig oppervlakte vanwege zijn compacte afmeting.

Empack Den Bosch 2017 – Stand E110

Kijk voor meer informatie op www.ishidaeurope.nl.