HomeThema'sEmpack Den Bosch 2017GKS Packaging toont servo-gestuurde verpakkingsmachine UP350

GKS Packaging toont servo-gestuurde verpakkingsmachine UP350

GKS Packaging uit Eindhoven toont op Empack in Den Bosch als noviteit haar nieuwe servo-gestuurde verticale vorm-, vul- en sluitmachine van het type UP350. Deze volledig servo-gestuurde machine is een uitbreiding op de reeds bestaande CP350- en UP350-serie. De huidige CP350 en UP350 (foto) zijn voorzien van een servo-aandrijving op de folie-aandrijving.

De nieuwe UP350 Servo heeft servo-aandrijvingen op zowel de folie-aandrijving alsook op de sealbekken. Hiermee is een capaciteitsverbetering gerealiseerd van circa 70 procent. De standaard UP350 behaalt een capaciteit van 40 verpakkingen per minuut, de UP350 Servo behaalt een capaciteit van 70 verpakkingen per minuut.

Uiteraard is deze machine gebouwd volgens het unieke modulaire GKS machineplatform. Hierdoor is het wisselen van iedere willekeurige groep (bijvoorbeeld het volledige sealmechanisme) binnen enkele minuten uitgevoerd. Stilstand en onderhoudskosten worden hiermee tot een minimum gereduceerd. Tevens maakt de modulaire bouwwijze het mogelijk om achteraf extra opties eenvoudig en snel op te bouwen.

Met en voor haar klanten ontwikkelt GKS Packaging innovatieve verpakkingsoplossingen voor met name de voedingsmiddelenindustrie. Sleutelwoorden hierin zijn eenvoud, hygiëne en gebruiksgemak. GKS heeft ook vele referenties buiten de voedingsmiddelenindustrie.

De machines worden uiteraard geheel in roestvaststaal opgebouwd. De ontwikkeling, productie en bouw van de machines en software vindt plaats in eigen huis. Hierdoor kan ook aan de vraag van klantspecifieke oplossingen voldaan worden.

Bovendien kan GKS complete lijnen leveren. Een complete lijn kan bijvoorbeeld bestaan uit een opvoerband, weeg-/doseersysteem, verticale vorm-, vul- en sluitmachine, thermotransferprinter, etiketteerapparaat, afvoerband en draaitafel.

Van eerste kennismakingsgesprek tot en met de installatie van uw verpakkingslijn zal GKS u volledig ontzorgen. U bent van harte welkom op stand met nummer E100. Wim van der Meulen en Roland Witvoet (foto) helpen u graag verder met uw verpakkingsvraagstuk.

Empack Den Bosch 2017 – Stand E100

Kijk voor meer informatie op www.gkspackaging.com.