De verpakkings- en voedingssector gaan hand in hand. Meer dan 20% van de bezoekers van Empack, het grootste B2B-event voor de verpakkingssector in België, komt uit de voedingsindustrie en daarom werkt de beursorganisatie samen met experts om het seminarprogramma voor bezoekers uit deze industrie naar een hoger level te tillen.

Complementair programma

Zoals elk jaar levert Pack4Food zijn bijdrage aan het seminarprogramma op Empack, maar dit jaar hebben ook Fevia (de federatie van de Belgische voedingsindustrie) en Flanders’ Food (speerpuntcluster agrovoeding) hun schouders gezet onder het seminarprogramma.

‘Design for Recycling'

Op woensdag 3 oktober, tijdens de eerste beursdag, wijdt Fevia een volledig programma aan ‘Design for Recycling’. Want er staan de voedingsindustrie heel wat uitdagingen te wachten op het vlak van verpakkingen. De recyclingcijfers, zeker van plastic verpakkingen, moeten omhoog. Verpakkingen moeten nog beter inpassen in een circulaire economie. Fevia organiseert daarom, in samenwerking met het Gemeenschappelijk Platform Verpakking en Verpakkingsafval, dit seminar om de uitdagingen en mogelijke oplossingen voor de recycling van verpakkingen aan de verpakkende bedrijven voor te stellen. Leuk weetje: het kabinet van minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling Marghem opent het seminarprogramma en verder zullen er ook sprekers komen van onder andere Go4Circle, Plarebel, Fost Plus en Fetra.

Industry 4.0

De tweede beursdag neemt Pack4Food en Flanders’ Food op zich en gaat over Industry 4.0 en Smart Packaging. Zo leert u onder andere meer over de voedingsverpakking van de toekomst en het project Terafood (ontwikkeling van een intelligente verpakkingssensor). Op die manier biedt Empack een complementair programma aan vanuit de voedingssector.

Food Theater

De seminars gaan door in het Food Theater op de beursvloer. Aansluitend vindt telkens een netwerkdrink plaats. Meer info over het programma en inschrijving vindt u binnenkort terug op de website van Empack.

Circulaire economie

Circulaire economie is een hot topic in de sector dat uitgebreid aan bod komt tijdens onder andere de seminars van Arjowiggins en Tetra Pak georganiseerd door FSC België.

Automation Zone

Rond dit thema is een aparte zone ingericht waar bezoekers zeer eenvoudig spelers in deze branche kunnen terugvinden. Op de zone staat centraal een bar waar u robots bezig kan zien. Bovendien loopt er ook een Automation Route over de gehele beursvloer en worden er seminars georganiseerd door CxO Europe omtrent dit thema in het Automation theater.

Augmented Reality

Spark is een Horizon 2020-programma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie. Interesse in hoe Augmented Reality (AR) de co-creatie in verpakkingsontwikkeling vergemakkelijkt? Neem dan zeker deel aan één van de workshops op de stand van Antwerp Management School. Breng uw verpakking mee en beleef zelf hoe dit platform het ontwerpproces vergemakkelijkt.

Logistics & Distribution

Dit event rond warehousing, interne logistiek en distributie vindt gelijktijdig plaats in Hal 7 van Brussels Expo en sluit qua thematiek perfect aan bij Empack. Het is dé one-stop-shop voor het verpakken, behandelen en leveren van goederen op de meest efficiënte en kwalitatieve manier. Het totale publiek van het dubbelevent loopt zo op tot ruim 250 exposanten en meer dan 6.000 professionals.

www.empack.be