HomeThema'sEmpack Brussel 2018Busch richt zich op energie-efficiënte vacuümvoorziening bij verpakken

Busch richt zich op energie-efficiënte vacuümvoorziening bij verpakken

Op Empack in Brussel zal Busch Vacuümpompen en Systemen de meest recente oplossingen voor het efficiënt gebruik van vacuüm delen. Daarbij heeft Busch zich niet alleen op de presentatie van de vacuümpomp zelf gericht: Busch heeft ook vijf elementen gedefinieerd die het gehele verpakkingsproces beslaan en die bijdragen aan een kosteneffectieve en energie-efficiënte manier van het verpakken van vers voedsel.

De prestaties, kwaliteit en kosteneffectiviteit van een vacuümpomp zijn essentieel voor de efficiëntie van het gehele verpakkingsproces. Op Empack zal Busch de nieuwe R 5 RD 0360 A tonen, een van de modellen van de nieuwste generatie vacuümpompen die speciaal zijn ontwikkeld voor vacuümverpakken. Dit model wordt gekenmerkt door de hoge pompsnelheid en tegelijkertijd een 20% lager energieverbruik ten opzichte van conventionele vacuümgeneratoren. Dankzij een optioneel geïntegreerde warmtewisselaar kan de restwarmte van de nieuwe vacuümpomp gebruikt worden als warmte-energie.

Het uitvoerige ‘5 Elements of Efficiency'-concept houdt echter rekening met meer dan alleen het gebruik van een energiebesparende vacuümpomp en restwarmte. Een opvallend kenmerk is bijvoorbeeld de regelunit van de vacuümpomp, die precies kan worden aangepast aan de verpakkingsmachine. Busch zal dit op zijn stand op Empack tonen aan de hand van de Mink MV 0040 C klauwenvacuümpomp. Deze vacuümpomp wordt standaard geleverd met een geïntegreerd, op behoefte afgestemd besturingssysteem. Dit systeem maakt het mogelijk om nog meer energie te besparen.

Wanneer u meerdere verpakkingsmachines gebruikt, kunt u een centraal vacuümsysteem overwegen. Dit maakt individuele vacuümpompen in de verpakkingsmachines overbodig. Ook hiervoor zal Busch op de stand overtuigende oplossingen demonstreren die het energieverbruik zelfs nog verder kunnen terugdringen. Alleen al door een centraal vacuümsysteem buiten de productieruimtes te installeren, kan de energie die verbruikt wordt door airconditioning aanzienlijk afnemen. Daarnaast kan onderhoud worden uitgevoerd terwijl de pompen in gebruik zijn, zonder dat het onderhoudspersoneel de productieruimtes hoeft te betreden.

www.busch.nl