HomeThema'sEmpack Den Bosch 2017Automator toont oplossingen voor coderen, etiketteren en identificeren

Automator toont oplossingen voor coderen, etiketteren en identificeren

De vraag op het gebied van coderen, etiketteren en identificeren verandert continu. Bijvoorbeeld door aanpassingen in wet- en regelgeving en de veranderende eisen van de eindconsument. Bij Automator worden de ontwikkelingen in de markt op de voet gevolgd. En dat al bijna zestig jaar lang. Zo kan de klant rekenen op een vakkundige oplossing die naadloos aansluit op het vraagstuk. Bezoek Automator tijdens Empack in Den Bosch en daag hen uit om voor uw vraagstuk de beste oplossing op tafel te leggen!

Nieuwe thermische inkjet printer

De nieuwste Matthews Viajet L1 thermische inkjet printer is uitermate geschikt voor primaire codering en OEM-integratie. De printer is zeer geschikt voor coderen op primaire verpakkingen. Ook voor high-speed commercieel drukwerk toepassingen, zoals mailings, promotionele codering en serialisatie, is de L1 uitermate geschikt. De L1 print een hoge-resolutie 12,5 mm code op ongekende snelheden tot wel 400m/min. Door het compacte ontwerp is de printer prima te plaatsen in een beperkte ruimte. De machine maakt gebruik van een cartridge inktsysteem en er kunnen meerdere printkoppen aan elkaar worden gekoppeld voor coderingen tot 50 mm hoogte.

Remco Krosenbrink, Sales Engineer bij Automator, vult aan: “De L1 bevat de netwerkmodule L-Link, waarmee tot vier printkoppen per L-Link gekoppeld kunnen worden aan het unieke Matthews besturingsplatform MPERIA. Met MPERIA kunt u vanaf één centraal punt de instellingen en te coderen gegevens van meerdere printtechnologieën in uw productielijn(en) of verpakkingslocaties beheren. En dan sluit het ook nog eens naadloos aan op de bestaande ERP systemen en databases.”

In-line inspectieoplossing

Vanuit verschillende hoeken worden steeds hogere eisen gesteld aan de gedrukte informatie op verpakkingen. Voldoet de bedrukking niet aan de gestelde eisen, dan kan dat resulteren in retourzendingen, boetes of zelfs een product recall. Remco Krosenbrink licht toe: “Deze acties hebben vaak niet alleen financiële, maar ook imagoschade tot gevolg. Een in-line inspectieoplossing is een betrouwbare manier om een consistente afdrukkwaliteit, leesbaarheid en nauwkeurigheid van de gegevens in de productie te waarborgen.”

IMPACT+OCR is de innovatieve oplossing van Datalogic op het gebied van in-line inspectie. De Datalogic P19 Smart Camera werkt met deze oplossing. De camera heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface, waardoor een veelvoud aan verschillende OCR-inspecties (Optical Character Recognition) makkelijk in te stellen is. De hoge resolutie sensor op de camera kan een OCR controle uitvoeren van de gedrukte gegevens tot een snelheid van wel 60 beelden per seconde. Door de eenvoudig te wisselen lenzen en verlichtingen kunnen wel 45 verschillende combinaties van brandpuntsafstanden en verlichtingsopties gemaakt worden. De camera heeft zo een maximale installatieflexibiliteit en een uitmuntende beeldacquisitie. Door haar compacte afmetingen en draaiende connectoren kan de P19 in zeer kleine ruimtes worden geïnstalleerd. De IP67 metalen behuizing geeft een maximale bescherming in de meest barre fabrieksomgevingen. Automator heeft goede ervaringen met de ZODIAC TTO Printer in combinatie met DATALOGIC IMPACT+OCR. Deze combi geeft de garantie voor de hoogst mogelijke printkwaliteit.

Print & apply etiketteerder

Sinds enige maanden is de print & apply etiketteerder Vulcan aan het assortiment van Automator toegevoegd. Een machine met een aantal in het oog springende voordelen. Remco Krosenbrink licht er eentje toe: “De Vulcan stelt zichzelf in, waardoor de insteltijd en het verlies aan etiketten minimaal is. Dit kan u behoorlijk voordeel opleveren. Zeker wanneer u gebruik maakt van kostbare etiketten of in kleinere series etiketteert.” Verder is er aan de ontwerptafel kritisch gekeken naar de te gebruiken onderdelen. Door zo min mogelijk slijtgevoelige onderdelen te gebruiken, wordt het onderhoud aan de machine geminimaliseerd. Bijkomend voordeel is dat de Vulcan op dezelfde software draait als apparatuur van Zodiac en Torus.

Empack Den Bosch 2017 – Stand F301

Kijk voor meer informatie op www.automator.nl.