HomeNieuwsDriessen Food tevreden over traysealer Multivac

Driessen Food tevreden over traysealer Multivac

multivac-driessen

Driessen Food heeft een belangrijke stap gezet. Het bedrijf uit Bunnik is overgestapt op het gebruik van een traysealer van Multivac. De T 300 is een compacte automatische traysealer die het gat overbrugt tussen het handmatig verpakken en volautomatisch verpakken. “Wij hebben de T 300 aangeschaft om ons gehakt onder beschermde atmosfeer te verpakken. Daar zijn we zo tevreden over dat we de machine inmiddels ook gebruiken voor andere producten binnen ons assortiment”, aldus directeur Ronald Driessen.

multivac-logo-2014Al meer dan 5 jaar is Driessen Food klant bij Multivac. Dat is ooit begonnen met de aanschaf van een compacte dieptrekker. Driessen: “Multivac is een mondiale speler en heeft een goede naam in de branche. Het bedrijf is toonaangevend in de markt. Via een beurs kwamen zij bij ons in beeld. Wij waren recentelijk op zoek naar een kleinere machine. Bij ons heeft de klant de mogelijkheid om tot ‘s avonds laat zijn bestelling te plaatsen. De bestelling wordt dan de volgende dag uitgeleverd. Onze orderpikkers werken ‘s nachts en de productie moet afgestemd zijn op de orders. De trays met gehakt moeten klaar staan voordat de nachtploeg aan de slag gaat. Dat vereist een productieproces dat nauw luistert. Dit hebben wij voorgelegd aan Multivac en na wat brainstormen is besloten om tot een proefopstelling te komen. Met de nodige aanpassingen kwam er uiteindelijk een machine die voldoet aan onze behoefte. De bediening is eenvoudig. De avondploeg die met de productie belast is, bestaat uit werkstudenten. Zij werken ook met de traysealer. Dankzij deze T 300 hoeven er geen specialisten aan de machine te staan.”

Het begassen van de trays met gehakt ging dermate goed dat Driessen Food besloot de T 300 ook breder in te zetten. Inmiddels worden meerder producten met behulp van deze machine begast. “Voor ons is de machine belangrijk bij de verdere productontwikkeling. We zetten de machine niet alleen in bij het begassen, maar ook bij het klaarmaken van vlees met saus. Naast verpakken onder beschermde atmosfeer gebruiken we de T 300 ook voor productontwikkeling. We kunnen kleine hoeveelheden convenience producten draaien. Vroeger besteedden we dat uit. Nu doen we het in eigen beheer.”

Samenwerking

Ronald Driesen is erg tevreden over de samenwerking met Multivac. “We werken met twee contactpersonen die de situatie bij ons kennen.” Voor het project met de T 300 was er geen referentiepunt. Er stond nergens een vergelijkbare machine. “Voor beide partijen was het een nieuwe ervaring, maar we zijn zeer professioneel geholpen. Multivac neemt de zorgen uit handen. Ik noem bijvoorbeeld de afweging om de juiste gasmenging te krijgen en de juiste gasleverancier te benaderen. Dat hebben we in nauw overleg met Multivac kunnen regelen. Ook voor de folies en de trays konden we een beroep op hen doen. Het is prettig om alles onder één dak te hebben.”

Familiebedrijf

Samen met zijn broer voert Ronald de directie van dit familiebedrijf. Het is de vierde generatie Driessen die aan het roer staat. Het bedrijf is opgericht in 1899 en is voortgekomen uit een poelierderij. Anno nu is Driessen Food totaal versleverancier voor de gastronomie. De mensen van de afdelingen Inkoop en Productontwikkeling zijn actief met het vinden van nieuwe producten en noviteiten. De vraag uit de markt bepaalt daarbij mede het assortiment. De producten worden door eigen vakmensen verwerkt, bereid en rechtstreeks geleverd vanuit Bunnik. Het assortiment bestaat uit vis, vlees, vleeswaren, wild, gevogelte, agf en zuivelproducten. Ready4fresh is de naam waaronder het assortiment wordt gevoerd. Onder de groep Vlees vallen alle vlees-, gevogelte- en wildproducten. Hierbij kan onderscheid worden gemaakt tussen rauwe onbewerkte en bewerkte producten, vleeswaren en ready2use (convenience). De vleesproducten komen uit diverse landen. Regionale producten zijn daarbij steeds meer vertegenwoordigd.

Ontzorgen

Volgens Roy Consten, accountmanager bij Multivac, neemt de mondiale vraag naar traysealers toe. “Zowel de kleine slager op de hoek als de industriële verwerker wil ermee aan de slag. Wij bouwen klantspecifieke machines en houden daarbij rekening met de locatie, de omstandigheden en de producthandling. Belangrijk is de afstemming tussen het product en het te gebruiken materiaal. Die zorg nemen wij over van de klant.”

Kijk voor meer informatie op www.multivac.nl.