Home Uncategorized Précon Food Management organiseert kennismiddag over validatie reiniging volgens BRC 6

Précon Food Management organiseert kennismiddag over validatie reiniging volgens BRC 6

Hoe ga je als bedrijf op een praktische wijze om met de eisen die de BRC 6-norm stelt voor hygiëne, orde, netheid en reiniging van systemen? Précon Food Management organiseert met Allergenen Consultancy op 28 mei een kennismiddag om de effectiviteit van de reiniging te bepalen. De BRC-norm eisen stelt dat er plannen moeten zijn, grenswaarden voor aanvaardbare en onaanvaardbare reinigingsresultaten moeten zijn vastgesteld en dat de reinheid van apparatuur moet worden gecontroleerd.

BRC 6 in de praktijk

De kennismiddag ‘Validatie reiniging volgens BRC 6 – theorie in de praktijk gebracht' leert de effectiviteit van de reiniging te bepalen, zoals die wordt voorgeschreven in BRC-6. Daarbij wordt antwoord gegeven op vragen als:

  • Hoe versleping van allergenen door het proces voorkomen?
  • Waaraan dient een goed ontwerp van een CIP-installatie te voldoen?
  • Hoe een praktisch validatieplan opstellen?

Allergenenbeheer

Cursusleiders Marjan van Ravenhorst, consultant Allergenen Consultancy, en Gijs Lambrechts, consultant Précon Food Management, geven praktische voorbeelden en tips en beantwoorden bovenstaande vragen. Daarbij komt ook validatie van de reiniging in kader van allergenenbeheer aan de orde.

Kijk voor meer informatie op www.precon-food.nl.

Bron: VMT (www.vmt.nl)