Home Nieuws Twist2Go kiest voor ultieme doseerdop van Teamplast

Twist2Go kiest voor ultieme doseerdop van Teamplast

Cedevita GO is een sterk merk in Kroatië, Bosnië en Slovenië. De vitaminedrank van de Atlantic Grupa was hier al een succes toen de consument het vitaminepoeder nog zelf moest oplossen in water. Met de introductie van het flesje mineraalwater met de speciale poederhoudende doseerdop kreeg de verkoop een grote impuls. Inmiddels is er in de drie landen bijna geen sportfaciliteit, supermarkt of café meer te vinden zonder Cedevita koelkast. Onlangs bracht de Functional Drinks Company, een waterbedrijf, de drank als private label – Twist2Go! – op de Engelse en Ierse markt.

Starpack Award

De gepatenteerde doseerdop, ontwikkeld én geproduceerd door Teamplast in opdracht van Atlantic Grupa , sleepte de technical development Starpack Award in de wacht. Eén simpele draaibeweging opent het seal in de dop waardoor vitamines en vruchtensmaak in het mineraalwater vallen. Even schudden en het drankje is ready to drink. “De ontwikkeling van de doseerdop voor onze Cedevita GO vitaminedrank heeft voor Atlantic Group een compleet nieuw marktsegment geopend”, zegt de heer Danijel Banek, executive director Inkoop voor de multinational Atlantic Grupa.

Houdbaarheid en duurzaamheid

Houdbaarheid is van belang voor zowel consument als producent. Het gescheiden houden van poeder en vloeistof tot het moment van consumptie garandeert een langere houdbaarheid. Extra toevoegingen om de houdbaarheid te verlengen zijn hiermee overbodig. Het mixen van mineraalwater en vitamines op het moment van gebruik, garandeert een frisse drank, een smaak die overeenkomt met de claims op het label. De verlengde houdbaarheid geeft bovendien minder afval en dat is goed nieuws voor het milieu.

Doseertechnieken

Teamplast heeft ook andere doseerconcepten met dezelfde mogelijkheden, toepasbaar voor iedere andere combinatie van poeder en vloeistof, ook geschikt voor andere markten dan de foodmarkt. Het bedrijf met vestigingen in Nederland en Engeland ontwikkelt en produceert doseerconcepten en custom made verpakkingen voor bedrijven in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Kijk voor meer informatie op www.teamplast.com.