Home Nieuws Schrama Champignons onderscheidt zich door flowpack met handvat van Ulma Packaging

Schrama Champignons onderscheidt zich door flowpack met handvat van Ulma Packaging

Bij Schrama Champignons realiseerde men zich dat haar champignons zich niet konden onderscheiden van die van anderen zolang deze waren verpakt in de standaard blauwe verpakking. Daarom introduceerde Schrama onlangs een eigen, opvallende verpakking: een flowpack met handvat. Voor het verpakken van haar champignons in deze verpakking koos Schrama voor Ulma Packaging. “Voor de consument zijn de champignons in dat blauwe bakje allemaal hetzelfde en de verpakking is voor ons de enige manier om te communiceren met de consument”, aldus Danny Schrama van Schrama Champignons.

De nieuwe verpakking van Schrama wordt gemaakt op een flowpacker van het type Ulma Atlanta Hi-Tech, een automatische flowpacker die is ontworpen om producten te verpakken in een flowpack of pillowpack. “De machine is voorzien van een extra rolhouder waarmee een extra ‘foliebandje' kan worden aangebracht. Dit bandje kan dienst doen als handvat en als extra reclamemedium”, aldus Roland Witvoet van Ulma Packaging. “De Atlanta Hi-Tech is een elektronische machine. Dit houdt in dat elk afzonderlijk deel als de invoerband, langsealrollen en dwarsealbeitels aangestuurd worden door een eigen motor. Voordeel hiervan is dat er een optimale controle van het flowpack proces ontstaat en dat de omschakeling tussen verschillende producten vereenvoudigt en verkort wordt.”

Ulma Packaging biedt een brede range verpakkingsmachines op basis van zes verschillende technieken: flowpack (HFFS), verticaal (VFFS), traysealing, thermoforming, stretch en shrink wrap. “Al onze verpakkingsmachines kunnen voorzien worden van een gerobotiseerd laad-systeem. Tevens kunnen wij ook diverse end of line systeem aanbieden. Dit maakt ULMA Packaging tot de partner voor uw total-line solution in de voedingsmiddelen industrie”, aldus Roland Witvoet.

Kijk voor meer informatie op www.ulmapackaging.nl of stuur een e-mail naar info@ulmapackaging.nl.