HomeMachinesAandrijven en besturenNieuwe kleine hefschroefspindel van ZIMM bij Groneman

Nieuwe kleine hefschroefspindel van ZIMM bij Groneman

groneman-zimm-1

Deze nieuwe Z-2 met een maximale druk- en trekkracht van 2,5 kN heeft een inbouwhoogte vanaf 80 mm. Door middel van een eenvoudig opsteekbare tandwielkast is de Z-2 in vele varianten op te stellen en leverbaar in 2 versies; met roterende- en met staande spindel. Zimm producten zijn verkrijgbaar bij Groneman B.V. in Hengelo.

groneman-logoDe Z-2 is standaard corrosiebestendig met roestvrije assen en -lagering. Ook de spindel kan optioneel roestvrij geleverd worden. Anders dan zijn grote broers in het uitgebreide ZIMM programma van hefschroefspindels is de behuizing glad en eenvoudig te reinigen. Bovendien is de behuizing afgedicht en van vetsmering voorzien, optioneel kan dit levensmiddelvet H1 zijn. Met zijn inbouwlengte vanaf 80 mm heeft de Z-2 een maximale druk- en trekkracht van 2,5 kN. Het maximale toerental op de roestvrije aandrijfas is 3000 rpm en de leverbare overbrengingen zijn 4:1 en 16:1.

Bijbehorende tandwielkast

Voor de Z-2 is een passende tandwielkast beschikbaar, de KSZ-2, met evenveens een gladde behuizing . Door de spiraalvertanding heeft deze tandwielkast een hoog draaimoment en een rustige loop. Met  standaard een doorgaande holle as kan deze eenvoudig aan de Z-2 bevestigd worden, waarmee het geheel in diverse variaties is op te stellen.

Er zijn diverse aanbouwmogelijkheden en talrijke combinatiemogelijkheden  leverbaar.

groneman-zimm-2

Voor meer informatie:
Groneman B.V.
Hengelo
T (074) 255 11 30
www.groneman.nl
aandrijftechniek@groneman.nl