HomeNieuwsLPR wil Europa veroveren

LPR wil Europa veroveren

LPR-La Palette Rouge, de pallet-poolingspecialist, heeft zijn groei in Europa verder geconsolideerd met drie nieuwe contracten. Bovendien breidt het bedrijf verder uit in de groente- en fruitsector. La Palette Rouge heeft drie nieuwe, grote Europese contracten afgesloten. Het meest recente contract betreft de Carlsberg Group. Vanaf 1 april 2013 zal het Deense brouwconcern een beroep doen op de diensten van LPR voor zowel Engeland als Spanje en Portugal, waar de bestaande contracten nu weer verlengd zijn.

Kronenbourg, dat al sinds 2008 onderdeel uitmaakt van de Carlsberg Group, werkt al ruim zeven jaar met La Palette Rouge in Frankrijk. De tweede grootste pallet-poolingspecialist in Europa zal voor zowel Kronenbourg als Carlsberg in Frankrijk, Spanje, Portugal en Groot-Brittannië werken, van het productieterrein van de twee merken naar de verschillende distributiecentra. Dit nieuwe contract onderstreept nog eens dat LPR zich in geheel Europa verder profileert, een proces dat al jaren geleden is begonnen. In februari heeft LPR een contract afgesloten met McBride, het vooraanstaande private label-bedrijf, om te assisteren bij de inkoop- en distributiestromen in de Benelux, Groot-Brittannië en Frankrijk. In november 2012 heeft General Mills, eigenaar van de merken zoals Green Giant en Old El Paso, ook al gekozen voor LPR voor zijn producten in Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië.

Twee andere contracten dragen er ook aan bij dat LPR zich in 2013 met dubbele cijfers uitbreidt in de groente- en fruitsector: één contract dat in februari met Savéol, de grootste producent en distributeur van tomaten, werd afgesloten, en nog een contract dat in januari met Agrial (een samenwerking van verschillende landbouwcoöperaties) en diens merk Priméale werd afgesloten. Dat merk was al een klant van Europe Pool System, het moederbedrijf van LPR. “Toen we in oktober 2011 onderdeel werden van de Euro Pool System Group, zorgde dat niet alleen voor extra omzet doordat LPR pallets werden gebruikt voor de retourstromen van de kratten van Euro Pool System, maar het bood ons ook een mogelijkheid om een voet tussen de deur te krijgen in de Europese groente- en fruitsector, vanwege de operationele en commerciële synergie die daaruit voortkwam”, zegt Hervé Fourcade, Commercieel Manager voor LPR in Frankrijk.

“Bovendien kunnen we, door een deel van onze retourlogistiek te combineren, de kwaliteit van onze dienstverlening aan onze gezamenlijke klanten verbeteren, en tegelijkertijd het aantal vrachtauto’s op de weg terugdringen.” Gedurende de afgelopen maanden hebben de twee bedrijven gezamenlijk plastic kratten en pallets gecollecteerd bij grote retailers in België en Spanje. Een resultaat van de nieuwe organisatie is dat er geen vrachtauto’s na aflevering meer leeg terugrijden, maar worden volgeladen met pallets, kratten of allebei. “We zijn van plan om deze dienst in geheel Europa aan te bieden”, bevestigt Hervé Fourcade.

Kijk voor meer informatie op www.lpr.eu.