HomeNieuwsLevensmiddelenindustrie zet verduurzaming 'in versnelling'

Levensmiddelenindustrie zet verduurzaming ‘in versnelling’

Levensmiddelenfabrikanten willen de verduurzaming in hun sector versnellen. De koplopers, 53 fabrikanten, hebben een intentieverklaring ondertekend om uiterlijk volgend jaar concrete duurzaamheidsdoelstellingen op te nemen in hun missie en beleid. Dis als uitvloeisel van het FNLI-initiatief ‘In de Versnelling'. FNLI-voorzitter Bas van den Berg heeft de intentieverklaring op 30 mei overhandigd aan Tweede Kamerleden Sjoera Dikkers (PvdA) en Jaco Geurts (CDA).

Verduurzaming móet, vindt Van den Berg, in de hele keten en zowel voor de grote als de kleine bedrijven. Binnen de topsector gaat het om samenwerking tussen bedrijven, ketenpartners, overheden, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Om de doelstelling te bereiken is het in zijn ogen van essentieel belang dat de levensmiddelenindustrie verduurzaming steeds verder verankert in haar dagelijkse bedrijfsvoering.

De 53 koplopers die het initiatief ‘In de Versnelling' hebben ondertekend zijn onder meer fabrikanten van dranken, bier, koffie, snacks, zuivel, meel, maaltijden, vlees, ingrediënten, agf en voedingsmiddelen in zijn algemeenheid. Ze laten concrete resultaten zien in diverse thema’s rond verduurzaming.

Kijk voor meer informatie op www.fnli.nl.

Bron: EVMI.nl