HomeNieuwsBedrijven en personenDouwe Egberts bereikt voorwaardelijk akkoord over overname

Douwe Egberts bereikt voorwaardelijk akkoord over overname

De Duitse investeerdersmaatschappij JAB en D.E Master Blenders 1753 (DEMB) hebben een voorwaardelijk akkoord bereikt over de overname van de koffieproducent. Het bod waardeert het bedrijf op € 7,5 miljard in totaal. Het bestuur van DEMB steunt het bod volledig en beveelt het unaniem aan. Volgens Douwe Egberts blijft de identiteit van het bedrijf behouden. Het hoofdkantoor en het R&D-centrum blijven in Nederland. Bovendien blijven alle productiefaciliteiten in Nederland operationeel.

Jan Bennink, interim CEO van DEMB over het bod: “JAB’s voorgenomen bod is een bevestiging van de kracht van de merken van DEMB, hun leidende marktposities en de veelbelovende strategie en innovatiepijplijn die de onderneming heeft ontwikkeld.”

Het Financieele Dagblad meldt dat de door Bennink weggestuurde topman Michiel Herkemij kritisch is over de strategie van zijn voormalige bedrijf. Herkemij: “Op een gegeven moment worden agenda’s veranderd en komt er een beweging vanuit de chairman om te verkopen voor een heel hoge premium. Dat is een ander verhaal dan eerst de bedoeling was.”

Kijk voor meer informatie op www.demasterblenders1753.com.

Bron: VMT (www.vmt.nl)
Foto: Metronieuws