HomeNieuwsBedrijven en personenCoca-Cola investeert miljoenen in ontwikkeling fles van plantaardig plastic

Coca-Cola investeert miljoenen in ontwikkeling fles van plantaardig plastic

cocacola-plantbottle

video1Coca-Cola wil een nieuwe stap maken met een op biomateriaal gebaseerde fles. Het Nederlandse chemie- en biotechbedrijf Avantium is uitverkoren tot één van de drie kandidaten voor de nieuwe fles. Coca-Cola investeert naar het schijnt miljoenen dollars in het ontwikkelen van een fles die geheel gebaseerd is op plantaardige plastics. Daarvoor zijn drie partners gekozen, namelijk de biotechbedrijven Virent, Gevo en Avantium.

cocacolaCoca-Cola gebruikt sinds 2009 een recyclebare fles van Polyethyleentereftalaat (PET), die voor 30 procent uit plantaardig materiaal bestaat. Daarvan zijn er inmiddels 10 miljoen gedistribueerd in 20 landen.

De kracht van Avantium ligt bij het verder ontwikkelen van bioplastics met polyethyleen furanoaat (PEF). PEF kan volledig geproduceerd worden uit suikermoleculen, en voorziet in de mogelijkheid om een 100 procent op bioplastics gebaseerde fles te maken. Avantium heeft naar eigen zeggen een sterke troef in handen om een ecologisch en commercieel verantwoord alternatief voor de PET-fles te ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie op www.thecoca-colacompany.com.

Bron: Z24.nl