HomeMachinesNiet-primair verpakkenBührmannUbbens Packaging sluit exclusieve partnerovereenkomst met Packsize

BührmannUbbens Packaging sluit exclusieve partnerovereenkomst met Packsize

BührmannUbbens Packaging is een exclusieve samenwerking aangegaan met Packsize, het bedrijf achter de On Demand Packaging oplossing. Met deze samenwerking gaan de twee bedrijven hun kennis en kunde delen om zo de Benelux markt te voorzien van op maat gemaakte verpakkingen. Met On Demand Packaging maakt Packsize een exact op maat gemaakte doos op basis van de inhoud van de doos. Door de opkomst van e-commerce en fulfillment en de daarbij behorende diversiteit van producten en combinatieorders, is de vraag naar goede verpakkingsoplossingen sterk gestegen. Daarbij is er een continue druk op het verlagen van de kosten.

De huidige golfkarton producenten hebben volgens BührmannUbbens Packaging een traditionele focus, terwijl Packsize een innovatieve nieuwe techniek in huis heeft voor het maken van dozen. Dat gaf voor BührmannUbbens Packaging de doorslag om de samenwerking met Packsize op de zoeken. “Net als BührmannUbbens is Packsize niet gefocust op het leveren van goederen, maar juist op het vinden van verbeteringen in het verpakkingsproces. Met als doel om kostenbesparende oplossingen voor klanten te bieden door efficiënter te werken”, aldus Marcel Baelemans, Business Development Manager van BührmannUbbens. Horst Reinkensmeyer, MD van Packsize vult aan: “De Value Propositions van beide bedrijven sluiten daardoor naadloos op elkaar aan. Met een professioneel advies en service zetten we gezamenlijk de juiste verpakkingsmachines en verbruiksgoederen in.”

Door niet te werken met standaard dozen, maar met op maat gemaakte dozen, die exact om de inhoud passen, minimaliseer je het gebruik van opvulmaterialen. Bovendien wordt er minder golfkarton verbruikt. Dit heeft tot gevolg dat er kostbare magazijnruimte bespaard wordt. Maar On Demand Packaging biedt meer voordelen voor de klant; Door te werken met de juiste doosafmetingen wordt product- en transport schade voorkomen. Daarnaast nemen de dozen minder ruimte in beslag, zodat transportkosten en volumetoeslagen verlaagd kunnen worden. Hetzelfde geldt voor de impact op het milieu. Al met al worden dus de Total Cost Of Packaging verminderd met deze oplossing.

Kijk voor meer informatie op www.buhrmannubbens.com/nl/packsize.