HomeMachinesEtiketteren en printenZomerdam levert etiketteersysteem voor ronde schaaltjes en bakjes

Zomerdam levert etiketteersysteem voor ronde schaaltjes en bakjes

Zomerdam heeft een uitgebreid assortiment etiketteersystemen in huis, waaronder een systeem dat kan printen en etiketteren op de boven- en onderkant van ronde schaaltjes. Dit systeem is ontwikkeld in opdracht van een bekende producent van salades en sauzen, want schaaltjes en bakjes hebben niet allemaal uitsluitend rechte vlakken.

Het printen en etiketteren gebeurt zowel in non-stop modus (in redundantie: automatische overgang naar het andere etiketteersysteem), om-en-om met printers en door het wisselen van rol buiten productietijd. Daarnaast is het etiketteersysteem uitgerust met een controle op de aanwezigheid van een etiket, met een automatische uitworp- en opvangbak. Deze geavanceerde oplossing is natuurlijk, zoals alle producten van Zomerdam, ‘made in Holland'.

Dit etiketteersysteem bestaat uit twee boven- en twee onder-etiketteerkoppen, elk met een voorgeschakelde printer met een speciale lusbesturing. Deze vier etiketteerkoppen kunnen tijdens de productie zo geplaatst worden dat bij een rolwissel de productie niet wordt gestoord.

Ook heeft dit innovatieve systeem twee beproefde ‘dwars-overgangen', waartussen het onderetiket op de bodem van de producten wordt aangebracht. Er wordt gebruik gemaakt van een touchpanel PC van waaruit alle etiketteerkoppen en alle printers worden aangestuurd, zowel qua data als qua opmaak. Dit zorgt voor eenvoud van de bediening en hiermee worden fouten zo goed als uitgesloten. Het complete systeem kan op afstand bediend worden.

Kijk voor meer informatie op www.zomerdam.nl.