HomeNieuwsMachinesYili verpakt drinkyoghurt met grote stukken fruit in nieuwe Tetra Top

Yili verpakt drinkyoghurt met grote stukken fruit in nieuwe Tetra Top

Het is Yili, een toonaangevende Chinese zuivelfabrikant, gelukt om met behulp van Tetra Pak een drinkyoghurt met grote stukken fruit en granen te produceren. Tetra Pak spreekt in haar persbericht van een wereldprimeur. Yili lanceerde het baanbrekende product in een Tetra Top® 200 ml verpakking met grote hersluitbare schroefdop. Het product won onmiddellijk aan populariteit, wat Yili in staat heeft gesteld haar leidende positie in het snelgroeiende yoghurtsegment te versterken.

Charles Brand, Executive VP, Product Management en Commercial Operations bij Tetra Pak, vertelt: “We zijn blij dat we onze klanten kunnen ondersteunen bij het leveren van een premium product in een groeiende categorie. Dit is mogelijk gemaakt door onze expertise in het hele proces van verwerking en verpakken. Het nieuwe Tetra Pak® TT/3 AD vulsysteem is ontworpen om de deeltjes fruit en granen naadloos door te laten en de nieuwe Tetra Top® verpakking maakt gebruik van een grote hersluitbare opening die het de consument gemakkelijk maakt om de yoghurt te drinken.”

Het opnemen van grote stukken fruit in een omgevingsproduct voor dranken is een uitdagend proces. Het verhitten van het product moet zorgvuldig plaatsvinden om ervoor te zorgen dat de stukjes fruit niet worden beschadigd of afgebroken tijdens het proces, en de vulling en verpakking moeten zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de fruitdeeltjes, waarbij de kwaliteit en integriteit van het eindproduct behouden blijven.

www.tetrapak.com