HomeDossiersDuurzaamheidWipak introduceert folie voor energiezuinig verpakken van voeding

Wipak introduceert folie voor energiezuinig verpakken van voeding

Wipak richt zich op de toegenomen vraag van voedselproducenten naar duurzame verpakkingsoplossingen met de onlangs geïntroduceerde WINfresh® Skin Films. Deze folie kan gekoelde producten, zoals vlees, zeevruchten en kaas, vacuüm verpakken op een lage temperatuur van 50 graden Celcius. Hiermee is het volgens Wipak mogelijk om de energiekosten aanzienlijk te verlagen.

“Nu consumenten milieubewuster worden, moeten voedselproducenten niet alleen rekening houden met productpresentaties, maar ook met de duurzaamheidsprestaties van hun verpakkingen”, legt Patrick Verhelst, Sales and Marketing Director bij de Wipak Group, uit. “Wipak WINfresh® Skin Films voldoet aan deze eisen.”

“De folie is zeer transparant en glanzend, wat ideaal is voor een aantrekkelijke presentatie van het eten. Het biedt ook een reeks duurzame voordelen, zoals lagere energiekosten bij de productie en een lager volume van de verpakking en transportemissies. En omdat WINfresh® Skin Films bij lagere temperaturen kan worden verwerkt, worden de producten zachtjes behandeld en kan een houdbaarheid die verdubbeld is tot die van gemodificeerde atmosfeerverpakking worden bereikt.”

WINFresh® Skin Films zijn zacht en soepel, maar toch prikbestendig en verkrijgbaar in diktes van 75 tot 150 μm. Ze kunnen worden gecombineerd met Wipak's thermovormende Skinbottom-folies, die verkrijgbaar zijn in goud, zilver, zwart, wit, bruin of transparante variaties, ook met een papier- of non-woven oppervlak.

www.wipak.com