HomeDossiersE-commerceWeststrate stemt verpakkingen af op afleverproces DPD

Weststrate stemt verpakkingen af op afleverproces DPD

Pakketvervoerder DPD en verpakkingsspecialist Weststrate slaan de handen ineen om te zorgen voor de veilige verzending van pakketten. Voor producten die extra bescherming vereisen, ontwikkelt Weststrate verzendverpakkingen die tevens optimaal zijn afgestemd op het afleverproces door DPD. Deze lange termijn samenwerking heeft als doel om levering van beschadigde pakketten tot het minimum te beperken.

Als verpakkingspartner van gerenommeerde webwinkeliers adviseert Weststrate partijen die via DPD producten verzenden in maatwerk verpakkingen en het aanbieden van de meest ideale verpakkingsoplossing. Op die manier wordt de veilige levering van pakketten bevorderd en blijft de productschade tijdens transport minimaal.

De eerste verpakking die Weststrate samen met DPD heeft ontwikkeld, is een plantverpakking die geschikt is voor internationale verzending. Deze verpakking is zo uniek in zijn soort dat DPD de verpakking aanbeveelt aan alle organisaties binnen de bloemen- en plantensector. Ook voor andere verpakkingsvraagstukken heeft Weststrate een oplossing. Zo biedt DPD samen met Weststrate efficiënte en veilige verzendoplossingen voor elk segment.

“Vele bedrijven kampen met retouren door de bezorging van beschadigde pakketten, dit komt de klanttevredenheid niet altijd ten goede. Voor diverse, uitdagende verpakkingscases heeft Weststrate met succes een verpakkingsoplossing kunnen realiseren. Met deze samenwerking kunnen we onze krachten bundelen”, licht Jasja de Bree, salesmanager bij Weststrate, toe. “Hoe complex de vraag ook is, samen met DPD en de klant ontwikkelen we een verzenddoos met uitstekende bescherming. Door onze expertises te combineren, kunnen we het verpakkings- en bezorgingsproces optimaliseren, dit biedt kansen voor alle betreffende partijen.”

“Snelle, betrouwbare en veilige levering van pakketten is van essentieel belang voor alle betrokken partijen”, licht Thiemo van Spellen, CCO DPD Nederland, toe. “Vanzelfsprekend voor de beleving van de ontvanger. Want niemand wordt blij van de levering van een beschadigd pakket. Maar ook de verzender en vervoerder hebben er baat bij. De samenwerking minimaliseert nazorg en bevordert een efficiënte belading en verwerking. Wij erkennen dit en zetten samen met Weststrate een uniek concept in de markt door onze expertises te combineren.”

www.weststrate.nl