HomeNieuwsWeener Plastics ontwikkelt sluiting voor wasmiddelenfles Henkel

Weener Plastics ontwikkelt sluiting voor wasmiddelenfles Henkel

Henkel en Weener Plastics (WP) hebben samengewerkt aan een aantrekkelijke en functionele doseersluiting voor een nieuw ontworpen wasmiddelenfles. De nieuwe sluiting is een perfecte aanvulling op de fles en samen kennen ze een aantal belangrijke voordelen. Zo is het schenkgedrag van de verpakking verbeterd, is het nu geschikt voor e-commerce en heeft het bovendien een optimale efficiëntie in productie en logistiek.

Om aan de verpakkingsvereisten van Henkel's premiummerk te voldoen, ontwikkelde Persil WP een tweedelige doseersluiting, bestaande uit een tuitgedeelte en een dopgedeelte. Er is een afzonderlijke doseerder ontworpen, die apart kan worden gebruikt of direct in de machine kan worden geplaatst. Geoptimaliseerde functionaliteit en aantrekkelijke esthetiek gaan hand in hand.

E-commerce

Een van de uitdagingen was om lekkage te voorkomen op microniveau (afdichting) en macroniveau (gescheurde verpakking). Dit kan namelijk problemen veroorzaken tijdens het transport.

Om deze uitdaging te overwinnen, werd een zacht afdichtingselement geïntegreerd in beide sluitingsdelen om een goede afdichting tijdens transport te garanderen. Het product is getest en goedgekeurd voor veeleisende pakketbezorgvereisten, wat bewijst dat Henkel en WP de juiste oplossing hebben gevonden.

Duurzaamheid

Om duurzaamheidsredenen heeft A.I.S.E. (International Association for Soaps, Detergents and Maintenance Products) de stap gezet naar meer geconcentreerde vloeistoffen op de Europese markt. Henkel streeft ernaar de milieu-impact van het wasproces tot een minimum te beperken, waardoor de vraag naar geconcentreerde wasmiddelen stijgt. Dit vereist kleinere doseervolumes en verpakkingsformaten.

Henkel en WP hebben uitgebreide tests uitgevoerd om het ideale schenkgedrag te bepalen. Het slimme uitloopontwerp helpt de consument om nauwkeurig te doseren en maakt het mogelijk om de fles volledig te legen.

www.wppg.com