HomeMachinesAandrijven en besturenVision Partners maakt robotisering van inpaklijnen mogelijk met Sealscout

Vision Partners maakt robotisering van inpaklijnen mogelijk met Sealscout

Robotisering van de inpaklijn leidt ertoe dat traditionele taken van de inpakker, zoals etiketcontrole en sealinspectie, worden overgenomen door in-line inspectiesystemen. Vision Partners heeft ruim twintig jaar ervaring in het leveren van turn-key oplossingen voor industriële automatiseringstoepassingen. “Onze systemen voeren etiket- en sealinspectietaken betrouwbaar uit zonder in te leveren op doorloopsnelheid”, vertelt Jeroen Keunen, General Manager van Vision Partners.

Zo heeft Vision Partners de zogenaamde Sealscout in haar assortiment, die ontwikkeld is voor het in-line inspecteren van gesealde verpakkingen. Jeroen Keunen: “Met behulp van een industriële warmtebeeldcamera wordt iedere gesealde verpakking 100 procent in-line gecontroleerd op thermische afwijkingen van de sealnaad. Een thermische afwijking is een indicatie dat de seal niet aan de gestelde eisen voldoet.”

Vision Partners heeft een tweetal standaard Sealscout producten beschikbaar, namelijk de Sealscout Food en de Sealscout Industrial. “De Sealscout Food is ontwikkeld voor het controleren van voedselverpakkingen die verpakt worden met een traysealer of dieptrekmachines waarbij meerdere artikelen tegelijkertijd in een slag verpakt worden. De Sealscout Food inspecteert individueel elk van de verpakkingen op mogelijke verpakkingsgebreken”, legt Jeroen Keunen uit.

De Sealscout Industrial inspecteert het verpakkingsproces van grotere plastic zakken. Jeroen Keunen: “Deze zakken, vaak 25 kg zakken met halffabricaten, worden middels een sealbalk afgesloten. De Sealscout Industrial controleert met een warmtebeeldcamera of de lasnaad goed gesloten is. Daarnaast kan optioneel met visuele camera's geïnspecteerd worden of er scheuren in de zak ontstaan zijn tijdens de handling van de zak.”

De Sealscout is gemakkelijk in te stellen voor verschillende artikelen en kan eenvoudig in bestaande verpakkingslijnen, met bijvoorbeeld traysealers, dieptrekmachines of sealbalk, worden geplaatst. “Wij leveren het Sealscout systeem turn-key, dus inclusief de warmtebeeldcamera, IP66 RVS besturingspaneel met 17” touchscreen, montage materiaal, trigger sensor, Sealscout software, installatie en training”, besluit Jeroen Keunen.

Vision Partners toont de Sealscout op haar stand E118a tijdens Empack in Utrecht op 10, 11 en 12 april.

www.visionpartners.nl