HomeMachinesEtiketteren en printenVideojet moderniseert coderen en markeren van supplies

Videojet moderniseert coderen en markeren van supplies

Videojet Technologies, een toonaangevende wereldwijde leverancier van codeer- en markeersystemen en supplies, heeft iQMark™ gelanceerd, een modern suppliesmerk dat is ontwikkeld om klanten in staat te stellen hun doelen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) te behalen, terwijl ze blijven voldoen aan steeds strengere overheids- en industrievoorschriften over de hele wereld.

Nu steeds meer landen voorschriften ontwikkelen op basis van GHS en REACH en bepaalde industrieën hun eigen normen ontwikkelen die vaak strenger zijn, bevinden MVO-doelstellingen en regelgeving zich vaak in tweestrijd als het gaat om supplies. Bedrijven en merkeigenaren willen positief gezien worden door klanten, daarom is er een nieuwe definitie van de winstmarge om hun bijdragen aan sociale verantwoordelijkheid op te nemen. Het wordt van bedrijven verwacht dat ze 'teruggeven' aan hun werknemers, de gemeenschappen waarin ze werken, en de hele wereld. Bedrijven zetten druk op leveranciers om te helpen deze doelen te bereiken.

Bijgevolg heeft Videojet IQMark™ gelanceerd, een suppliesmerk dat klanten helpt producten te identificeren zoals inkten en vloeistoffen die het beste aansluiten bij hun eigen MVO-doelstellingen terwijl ze blijven voldoen aan overheids- en industriële normen. De reeks is uitgebreid, met dertig inkten die al zijn aangewezen met de IQMark™ en inktontwikkelingsexperts van Videojet voegen er steeds meer toe door middel van verbeterd onderzoek en productontwikkelingsinitiatieven.

Sherry Washburn, Business Unit Manager, Supplies, bij Videojet Technologies, zegt: “De verspreiding van de vereisten waar onze klanten rekening mee moeten houden, blijft exponentieel groeien en we zien het als onze verantwoordelijkheid als leverancier om ze zo goed mogelijk te ondersteunen als het gaat om MVO en naleving. IQMark™ zal de manier waarop supplies worden gerangschikt vereenvoudigen met betrekking tot hoe ze bij individuele MVO-doelen passen en we willen nauw samenwerken met onze klanten om het proces zo naadloos mogelijk te maken.”

“Onze IQMark™ V463 inkt is bijvoorbeeld ontwikkeld om te voldoen aan de strenge Japan ISHL Class 2 Organic Solvent list en de uitsluitingslijst van de European Printing Ink Association (EuPIA), terwijl onze V930, een reinigingsoplossing met lage VOC (laag-vluchtige organische), speciaal is ontwikkeld om te voldoen aan de regelgeving van de South Coast Air Quality Management District (SCAQMD) die reinigingsmiddelen met lage VOC vereisen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Er zijn ook veiligheidsinformatiebladen en specsheets voor inkt beschikbaar om te bepalen aan welke industrienormen en certificeringen bepaalde inkten voldoen – deze zijn allemaal openbaar – en onze experts zijn altijd beschikbaar om in het hele proces professioneel advies te geven.”

Bij meer dan een kwart van de nieuw ontwikkelde supplies van Videojet in de laatste jaren was verantwoordelijk ondernemen onderdeel van het product en het team controleert voortdurend om ervoor te zorgen dat producten voldoen aan de strenge eisen tijdens hun levenscyclus. De lancering van het iQMark™ merk stelt het bedrijf verder in staat te communiceren met haar klanten door veelvoorkomende terminologie te gebruiken, waardoor ze de supplies kunnen identificeren die voldoen aan de meest gevraagde doelstellingen.

Voorschriften moeten geïdentificeerd en overeengekomen worden om de wereld veiliger te maken, en daarom staat naleving overal bovenaan de agenda van Videojet. De uitdaging is een evenwicht vinden tussen deze vereisten en de MVO-doelstellingen van de klanten. IQMark™ is het hoogtepunt van de grote inspanningen van het bedrijf op dit gebied.

www.videojet.nl