HomeMachinesEtiketteren en printenVideojet bespreekt personalisatie in cosmetica en persoonlijke verzorging

Videojet bespreekt personalisatie in cosmetica en persoonlijke verzorging

Naarmate digitale technologie zich verder ontwikkelt, vragen consumenten steeds meer van merken. Ze vragen meer keuze aan producten en willen de mogelijkheid om deze te personaliseren zodat ze beter passen bij hun persoonlijke behoeften en eisen. De cosmetica en persoonlijke verzorgingsindustrie moet zich aanpassen aan, en inspelen op de huidige vraag en afstand nemen van wat standaard en vertrouwd is.

Veel van deze producten zijn nu in ontwikkeling, waardoor een consument nauwkeurige fotoafmetingen online of via een smartphone kan invoeren en op maat gemaakte producten kan maken, zoals foundation en lippenstift. De verwachting is dat we in 2019 leven in een wereld waar twee op de drie millennial smartphonegebruikers Instagram gebruikt. Daarom is voor veel cosmetische en persoonlijke verzorgingsproducten een fotowaardige uitstraling creëren die snel wordt gedeeld op social media, de sleutel tot succes. Personalisatie helpt ze daarbij.

Dat wil niet zeggen dat consumenten niet bereid zijn om iets langer te wachten op de komst van deze gepersonaliseerde producten of dat ze verwachten dat deze producten spotgoedkoop zullen zijn. Een recente consumentenbeoordeling door Deloitte bracht aan het licht dat een groot deel van de ondervraagden bereid zou zijn om langer te wachten en meer te betalen voor gepersonaliseerde producten in een aantal sectoren. Ook werd er aangegeven dat de markt voor deze gepersonaliseerde producten zal blijven bestaan als fabrikanten voldoen aan de behoeften van hun doelgroep. Dit is al duidelijk, zoals de term ‘Snelle beauty' suggereert. De term is bedacht door experts uit de industrie en verwijst naar het verschijnsel dat cosmeticabedrijven steeds meer producten op de markt brengen, van 1-2 per jaar tot in sommige gevallen zelfs bijna 500 per jaar.

De invloed van coderen en etikettering

De vraag naar meer keuze in de sector heeft directe gevolgen voor werkzaamheden in de productielijn. Er is meer vraag dan ooit tevoren naar meer productwissels, met verschillende substraten, afmetingen en codeereisen en de downtime die gepaard gaat met deze productwissels moet tot een minimum worden gehouden om de productiviteitniveaus op peil te houden. Codeerfouten kunnen ook leiden tot een ongeplande downtime, waarbij tot 70% veroorzaakt wordt door operatorfouten.

De oplossing voor het verminderen van deze problemen is geavanceerde Code Assurance-software, die zorgt dat de juiste codes op de juiste plaats op het juiste product en de juiste verpakking worden aangebracht. Gecentraliseerd berichtenbeheer en printcontrole zorgt ervoor dat printers worden beheerd via een centrale database – het aanmaken van boodschappen verdwijnt hierdoor van de productievloer. Dit verkort de insteltijd van de printer tijdens wissels en vermindert de inmenging van operators. Dit zorgt voor minder kans op menselijke fouten, herbewerking en mogelijke terugroepacties.

De nieuwste softwarepakketten zijn ook voorzien van ingebouwde wizards. Zo kunnen fabrikanten de interface van de printer aanpassen, waardoor operators alleen de opties zien die ze nodig hebben. Foutcontroleregels verminderen interacties met de printer aanzienlijk en de ingebouwde stap-voor-stap video-instructies leiden de operator door routinetaken, waardoor ze snel en eenvoudig uitgevoerd kunnen worden.

De juiste oplossing voor uw behoeften

Labeling van cosmetische ingrediënten werd volledig geïntegreerd in 1977 en sindsdien zijn de behoeften van consumenten veranderd, waaronder de wens voor meer transparantie over de inhoud van de producten die ze kopen. Daarom hebben regelgevende instanties voorschriften vastgesteld om te zorgen dat ingrediënten nauwkeurig en duidelijk worden gelabeld en claims goed en naar waarheid worden vermeld. Samen met de vermelding van bepaalde waarschuwingen, materiaalinformatie en gegevens van herkomst, is dit veel van de verplichte inhoud. In een industrie waar het ontwerp en branding van de verpakking enorm belangrijk is, maar waar door etiketteervereisten veel verpakkingsruimte ingenomen wordt, kunnen fabrikanten profiteren van codeeroplossingen die de benodigde ruimte voor het printen van de belangrijkste variabele gegevens verminderen.

Er zijn een aantal oplossingen om naadloos te printen volgens de regelgeving en verschillende cosmetische verpakkingsmaterialen variabel te coderen, zonder de branding van het product aan te tasten. Continuous Inkjet-printers (CIJ) zijn zeer veelzijdig en populair in de cosmetica-industrie. CIJ-systemen kunnen op vrijwel elk type verpakking of product printen en worden gebruiktvoor vloeistof-gebaseerd, contactloos printen van maximaal vijf tekstregels, lineaire en andere 2D-barcodes. Lasersystemen worden vaak ingezet waar karton, plastic, labels en buizen worden gebruikt. In tegenstelling tot CIJ-systemen vereisen ze geen verbruiksartikelen, maar in plaats daarvan wordt een substraat permanent gemarkeerd door middel van een straal van infraroodlicht die een laag materiaal van het oppervlak verwijdert. Ten slotte, zijn de Thermo Transfer Overprinters (TTO) uitstekend geschikt voor het markeren van flexibele folies, zakjes en beschermende materialen, die steeds meer in deze sector worden gebruikt. Deze gebruiken digitaal bestuurde printkoppen om de inkt van een lint rechtstreeks op de verpakking te smelten.

Bij het kiezen van eencodeer-en markeersysteem, is het belangrijk om een ervaren partner te kiezen. Als u het verkeerde systeem kiest, kunt u problemen tegenkomen die u liever graag wilt vermijden, namelijk downtime, afval en herbewerking of, in het ergste geval, een productrecall. In de drukke cosmeticaproductiesector is coderen en markeren iets waar productiemanagers zich liever geen zorgen over maken. Door te werken met een deskundige leverancier kunt u precies voldoen aan uw wensen en eisen en de systemen zorgen voor de rest.

www.videojet.nl