HomeDossiersDesignVerstraete IML creëert verpakking met luxueuze uitstraling

Verstraete IML creëert verpakking met luxueuze uitstraling

Hoe meet je een traditionele pretzel een onweerstaanbaar trendy look aan? Dat was de uitdaging van brand owner Herr's, een toonaangevend bedrijf in de snackfoodindustrie. Het stopte zijn recentste creatie in een opvallende, unieke en luxueuze IML verpakking met een verfrissende mix van Matt en UltraGloss IML.

Knapperig en zoet

Brett Fortley is packaging graphics manager van Herr's. Hij zocht naar een originele verpakking voor hun allernieuwste product: een knapperige pretzel, omhuld door zachte melkchocolade. “Ons aanbod van pretzels gaat van traditionele tarwepretzels tot een reeks zuurdesempretzels”, vertelt Laura Gunden, marketing manager van Herr's. “Deze keer stoppen we onze authentiek gerijpte zuurdesempretzels in een romig chocoladejasje. Ons verouderingsproces van zuurdesem is uniek in zijn soort en resulteert in een fantastische smaak en perfecte crunch.” De combinatie van een knapperige pretzel met de zoete smaak van chocolade laat je smaakpapillen een vreugdedansje maken. Dit heerlijke product verdient dan ook een smaakvolle uitstraling.

Een glanzende pretzel in een briljante verpakking

Fortley is enthousiast over het verpakkingsontwerp van de nieuwe creatie van Herr's. “We kozen voor een verpakking met Matt- en UltraGloss IML-accenten, zodat dit product gegarandeerd opvalt in de winkelrekken. Met deze exclusieve verpakking onderscheiden we ons moeiteloos van concurrenten.” Het creatieve team dacht na over de kleinste details. “Zo weerspiegelt het glanzende laagje melkchocolade rond de pretzel zich in het laagje hoogglansvernis dat de pretzels op de verpakking siert. Op die manier schenken we de chocoladepretzels én de grafische bogen in de achtergrond een vleugje glans.” Het innovatieve totaalplaatje bezorgt het product een kwaliteitsvolle uitstraling. Bovendien is de stevige IML verpakking een slimme zet, want het biedt bescherming tegen het breken van de pretzels, wat heel wat moeilijker is met een flexibele verpakking. Het verrassende verpakkingsontwerp is voorlopig alleen te bewonderen in de winkelrekken aan de oostkust van de VS.

IML creëert out-of-the-box verpakkingen

Voor de uitwerking van de IML-verpakking koos Herr's voor de ervaring van spuitgieter Jokey Plastics. Daar verliep alles van een leien dakje. “We verwerkten het innovatieve IML-label op dezelfde manier als een standaard-IML-label van Verstraete IML”, bevestigt Andrew Greenawalt. Hij werkt bij Jokey Plastics als salesmanager voor Noord-Amerika. Het bedrijf is lovend over de samenwerking met Verstraete IML. “Hun ervaring en kennis van het IML-label is enorm en uniek. Maar vooral hun creativiteit maakt deze IML-label supplier zo aantrekkelijk. Ben je op zoek naar een verrassende aanpak? Dan ben je bij Verstraete IML aan het juiste adres.”

Opvallende accenten voor een luxueuze uitstraling

Ook Thomas Coene, salesmanager bij Verstraete IML voor Noord-Amerika, is tevreden over het resultaat. “De mogelijkheden met IML zijn eindeloos”, weet Coene. Kenmerkend voor de verpakking van de chocoladepretzels van Herr's zijn de magnifieke accenten in UltraGloss IML. Het concept is slim aangepakt, want het product valt meteen opin de winkelrekken. “We bereiken verbluffende resultaten door te spelen met contrasten. Combinaties van Matt IML met UltraGloss IML of Metallic IML bezorgen je verpakking een luxueuze uitstraling”, legt Coene uit. “De knappe look vertaalt zich uiteraard in sterke verkoopcijfers. We mogen besluiten dat Herr's zowel zijn merkidentiteit als zijn marktaandeel verbetert, dankzij de expertise van IML-label supplier Verstraete IML”, zegt Fortley.

www.verstraete-iml.com