HomeNieuwsBeurzen en evenementenVerpakkingssector (ver)pakt kansen op groeiende Empack en Label&Print

Verpakkingssector (ver)pakt kansen op groeiende Empack en Label&Print

empack-den-bosch-2015-easyfairs

Met 330 exposanten stonden er maar liefst 14% meer deelnemende bedrijven klaar op Empack en Label&Print dan vorig jaar. Deze, door Easyfairs georganiseerde, verpakkingsbeurzen blijven zo dynamisch en vernieuwend voor de meer dan 5.000 bezoekers.

empack-den-bosch-2015-logoVoor de derde keer op rij wisten weer meer professionals op 15 en 16 april de Brabanthallen te vinden voor hun zoektocht naar nieuwe samenwerkingen, innovaties en inspiratie voor verpakkingen, verpakken en verzending. Positiviteit en kansen (ver)pakken stonden centraal en de eerste zomerse dag illustreerde dit gevoel op de beursvloer perfect.

Empack en Label&Print, een goede verpakking met inhoud

Een goed gevuld programma van Empack en Label&Print met de laatste ontwikkelingen, inspiratie en plezier voor de verpakkingsproffesional. De bezoeker kon terecht bij iets meer dan 40 seminars. Geheel in lijn met de belangrijke thema’s; online verkopen en circulaire economie waren de seminars over biobased verpakkingen en webretail packaging erg populair. Zeer succesvol was de unieke samenwerking van Easyfairs en PEFC Nederland met het seminar Verpakken: Natúúrlijk duurzaam. Hierin zetten o.a.
Jumbo Supermarkten, Metsä Board, The Terrace en het Kennisinstituut Duurzaam zich in meer verantwoorde verpakkingen in het schap door het onderwerp vanuit alle schakels in de verpakkingsketen te belichten. Het verhaal en energie van speciale gast Erben Wennemars lieten zien wat mogelijk is wanneer positief denken en doorzettingsvermogen samen komen. Een perfecte boodschap voor de verpakkingssector.

Het grote aanbod aan nieuwe ontwikkelingen en innovaties op de InnovatieRoute laten zien dat de verpakkingssector bij uitstek dynamisch en vernieuwend is. Elk jaar opnieuw zijn er voor de bezoeker legio nieuwe mogelijkheden te vinden om sneller, beter en verantwoorder te verpakken.

Empack 2016 naar Utrecht

Na meer dan 60 jaar houdt Macropak op te bestaan. Vanaf 2016 zal Empack met haar succesformule in de even jaren neerstrijken in de Jaarbeurs, Utrecht. De edities in oneven jaren vinden plaats in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Organisatoren Easyfairs en Jaarbeurs hebben hier medio april overeenstemming over bereikt.

Het laagdrempelige en toegankelijke concept van Empack blijft behouden. Door de krachten van de twee beurzen te bundelen tot één technische vakbeurs heeft de verpakkingssector één jaarlijkse ontmoetingsplaats met alle bijbehorende voordelen voor zowel exposanten als bezoeker.