HomeNieuwsVanBlik maakt lekkere en complete maaltijden en stopt ze in blik

VanBlik maakt lekkere en complete maaltijden en stopt ze in blik

Maartje Schoolderman, eigenaar van vanBlik, maakt lekkere en complete maaltijden en stopt ze in een blik. De blikken, in drie smaken, staan al bij Albert Heijn in het schap. Intussen werkt ze aan nieuwe varianten. Het idee komt voort uit het leven met haar ouders, die elke vrij ogenblik op zee zaten. “Met hen heb ik mijn hele leven gevaren. En we gingen steeds verder. Wij leefden op zee. Aten dus ook op zee. En dat moest wel lekker zijn, vonden mijn ouders en dus kookten zij, ook terwijl de boot wiebelde op de golven, de lekkerste maaltijden.”

Het bracht haar op het idee van de blikken met maaltijden. “Als er nou eens een maaltijd zou bestaan, die snel klaar is, waarmee je kunt variëren, die standaard in je voorraadkast staat en die omhelst wordt door een avontuurlijke en duurzame verpakking”, aldus Maartje op haar website. “Blik heeft een beetje het imago van ‘ongezond' en ‘niet vers'. Maar blik is juist duurzaam, is 100 procent te recyclen, gaat nooit kapot, hoeft niet in de koeling en heeft geen toegevoegde middelen nodig, want het proces van inblikken conserveert de inhoud vanzelf. En ik heb er maaltijden ingedaan, die superlekker zijn, met weinig zout, nauwelijks suiker en heel veel groenten.”

Een soort uitvinder, dat wilde Maartje Schoolderman als kind al worden. Haar hoofd zat – en zit nog – tjokvol ideeën en dat helpt best als je zelfstandig ondernemer bent. Ze doorliep een opleiding bedrijfskunde, werkte als marktonderzoeker en bestudeerde consumentengedrag. Die twee zijn de rode draad in het leven van Maartje. “Ik ben veel bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideeën en recepten, maar ook met nieuwe marketingconcepten rond mijn producten. En ik ga zelf de boer op om consumenten mijn gerechten te laten proeven en hen daarover te bevragen.”

www.vanblik.nl

Bron: GS1