HomeNieuwsVan der Windt Verpakking komt met hersluitbare topsealfolie

Van der Windt Verpakking komt met hersluitbare topsealfolie

Veel consumenten geven de voorkeur aan een verpakking die hersluitbaar is. Een schaal met een topsealfolie hersluiten gaat nauwelijks. Van der Windt heeft nu de oplossing: door een tweelaagse laminaat van PET- folie met laser dusdanig te ‘scriben' ontstaat een hersluitbare topseal. “Winscribe biedt oplossingen die lang onmogelijk waren. Een dun, helder laminaat van mono- of meerlaags materiaal die hersluitbaar is op zowel polypropyleen als polyester schalen. De goed te openen Winscribe-folie kan tot wel 20 keer open en dicht zonder te verliezen aan sluitkracht.”

Tot nu toe is veel onderzoek gedaan naar een hersluitbare verpakking. “Deksels en topseals hebben beiden hun voor- en nadelen. Een oplossing die je veel tegenkomt, is een etiket dat na opening de verpakking weer kan sluiten. Dit is niet alleen kostbaar, maar ook vanuit milieu-oogpunt verre van ideaal. Doordat het etiket en de folie van twee verschillende materialen zijn, is recyclen niet meer mogelijk. Ook voor dit probleem biedt Winscribe de oplossing, doordat Winscribe wordt opgebouwd uit twee lagen van hetzelfde materiaal is dit goed te recyclen samen met de schaal.”

Van der Windt komt daarom als optie met twee folies die tegen elkaar aan worden gelamineerd met daarin een gelaserd afscheurpatroon. “Wat die oplossing revolutionair maakt, is dat laseren in zulke dunne lagen heel complex is. De nieuwe techniek betekent niet alleen goed nieuws voor verpakkers van groenten en fruit maar is ook een slimme manier om verpakkingen van nootjes en pinda’s, tapenades, snacks, kaasblokjes, koek en snoep hersluitbaar te maken.”

Met de komst van een extra laserunit en een extra lamineermachine is Van der Windt klaar voor een snelle groei van dit innovatieve verpakkingsprocedé.

www.vanderwindt.nl