HomeThema'sEmpack en Packaging Innovations Utrecht 2018Ultrapak toont all-in-one traysealers en dieptrekmachines op Empack

Ultrapak toont all-in-one traysealers en dieptrekmachines op Empack

Op Empack in Utrecht zal Ultrapak nog meer technologisch hoogwaardige machines en systemen demonstreren dan voorheen. De Sealpac A7 met FlatSkin®, de compacte Sealpac Pro dieptrekmachine en de hoogwaardige metaaldetectie van Pulsotronic. Daarnaast de Supervac band-vacuümmachine en voor geautomatiseerde lijnen de vision systemen voor onder andere label- en sealcontrole. Nieuwe verpakkingsconcepten als FlatSkin® en ThermoSkin zullen op de stand van Ultrapak (D116) te zien zijn.

FlatSkin®: vacuüm/skinverpakking op Sealpac A7 all-in-one traysealer

Nauwkeurig, flexibel en efficiënt zijn kenmerken van de Sealpac A-serie. Op Empack wordt FlatSkin® gedemonstreerd op de volledig automatische servo aangedreven Sealpac A7. Deze vacuüm/skinverpakking is geschikt voor vele producten en reduceert het materiaal gebruik tot wel 70%. Met het unieke snelwisselsysteem van Sealpac kan er snel gewisseld worden naar verschillende verpakkingen op dezelfde machine zoals MAP, TraySkin® of EasyLid®.

ThermoSkin®: skinverpakking als tweede huid om product op Sealpac Pro-serie

De compacte dieptrekmachine uit de Pro-serie kan verschillende verpakkingen zoals MAP, vacuüm en skin verwerken. In Utrecht zal de zeer compacte Sealpac Pro-serie te zien zijn met een footprint van 3.500 mm. De unieke Rapid Air Forming zorg voor een perfecte vorm van de verpakking met een dunnere folie tot een diepte van 140 mm.

Viewtech Vison systemen: label- en sealcontrole

Hoogwaardige end of line-inspectie voor sealcontrole middels geluid, sealrand-inspectie en  hightech camera's. Daarnaast automatische controle van onder andere label, datum, product, barcode en QR-code. Bewezen kwaliteit die naadloos aansluit op de Sealpac machines. De VT67 zal op de stand gedemonstreerd worden.

Supervac: band-vacuümmachines

Supervac is sinds vele jaren toonaangevend in het produceren van vacuümband machines alsmede krimp- en droogtunnels voor de voedingsmiddelenindustrie. Op Empack wordt de GK-serie gepresenteerd voor het in vacuümzakken verpakken van onder andere vlees en kaas (ook soft vacuüm).

Pulsotronic: metaaldetectie, controlewegen en end of line-systemen

Pulsotronic is de Duitse producent van metaaldetectoren, controlewegers en end of line-systemen. De meeste componenten worden in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Zo is ook de metaaldetector te combineren met de controleweger waarbij een compact eenheid ontstaat. Vanzelfsprekend zijn verschillende uitwerpsystemen toepasbaar als de pusher of klapband. Bij de controlewegers biedt Pulsotronic de CW2 en CW3 aan met een weegcapaciteit van 5 – 2.000 gram in alle bandbreedtes. Met een bandsnelheid tot 90 m/min is een hoge output mogelijk.

Wereld van verpakkingen: inspiratie en trends in verpakkingen

Als aanvulling op de hoogwaardige technologische verpakkingsmachines en systemen geeft Ultrapak een uniek overzicht van inspirerende en innovatieve verpakkingen die in supermarkten liggen. Ultrapak, exclusief distributeur van Sealpac, Supervac, Pulsotronic en Viewtech, heet bezoekers van Empack hartelijk welkom op stand D116.

www.ultrapak.nl