HomeNieuwsMachinesUlma Packaging levert dieptrekker aan vleesverpakker in oosten van land

Ulma Packaging levert dieptrekker aan vleesverpakker in oosten van land

De TFS Skin van Ulma Packaging is een hygiënisch ontworpen thermoformingmachine voor het produceren van vacuüm-skinverpakkingen, die het product beschermen. Skin betekent dat de bovenfolie als een 'tweede huid' om het product gesloten wordt door middel van vacuüm. De voornaamste functie van een vacuüm-skinverpakking is de verlenging van de houdbaarheid van het product. Extra voordeel van deze techniek is dat het vocht van het product in het vlees blijft. Dit verhoogt de kwaliteit van het product.

Een skinverpakking is opgebouwd uit twee folies. De onderbaanfolie wordt iets uitgevormd, zodat het product in deze caviteit geplaatst kan worden. De bovenfolie wordt aan de onderfolie gesealed en het gebied waar het product zich bevindt zal omsloten worden door de folie. Skinverpakkingen worden het meest toegepast bij verse vlees, vis, kip, kant-en-klaar maaltijden en kaas.

Onlangs heeft Ulma Packaging nog een TFS407R Darfresh dieptrekker geïnstalleerd bij een vleesverpakker in het oosten van het land. Niet alleen een plaatje om te zien, maar volgens Ulma Packaging tevens de perfecte skinmachine met een hogere output en 6% minder folieverbruik dan vergelijkbare vacuüm-skinmachines.

www.ulmapackaging.nl