Tönnies GmbH, opgericht in 1971 als een familiebedrijf, is een toonaangevend wereldwijd opererend bedrijf in de voedingsmiddelenbranche. Ze zijn actief in vier divisies, namelijk vlees, gemak, ingrediënten en logistiek. De kernactiviteiten zijn gericht op het slachten en verwerken van varkens, zeugen en vleesvee. Ze zijn vooral bekend bij de consumentenmarkt met de merken ‘Tillman's' en ‘Toast Me!'. Tillman's is de Duitse marktleider in kant-en-klaar, voorverpakt vers vlees en biedt ook een uitgebreid assortiment convenience-producten. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Rheda-Wiedenbrück, Duitsland. Tönnies heeft circa 8.000 mensen in dienst.

Tönnies wil met de voor haar nieuwe verpakking FlatSkin® een significante reducering van de plastic materialen bereiken voor haar vers verpakkingen. “Deze verpakking past in de strategie en die van onze partners. Tot 75% besparing op kunststofverbruik en langere houdbaarheid zijn argumenten welke bij onze klanten passen”, zegt Jörn Evers, directeur van Tillman's. In samenwerking met SEALPAC en VG Nicolaus heeft Tillman's naar oplossingen gezocht voor het verminderen van verpakking en met name kunststofgebruik.

“Uiteindelijk is het gelukt om dit te bereiken met FlatSkin® waarbij de vacuüm/skinverpakking ook de gewenste bescherming levert. Als drager dient een FSC-gecertificeerde karton, welke bedrukt wordt. Hierover wordt een polymeer bescherming aangebracht. De producten worden onder hoog vacuüm verpakt waarbij een langere THT bereikt wordt. De peelhoek zorgt voor een gemakkelijk opening en wordt gebruikt om de folie van het karton te scheiden voor een optimale recyclebaarheid”, verklaart Jörn Evers. Inmiddels ligt FlatSkin® in meer dan 4.000 winkels.

De FlatSkin® verpakkingen worden geproduceerd op de SEALPAC A-serie schalensluitmachine. SEALPAC wordt door Ultrapak in de Benelux vertegenwoordigd.

www.ultrapak.nl