HomeDossiersDuurzaamheidTomra voegt compacte balenpers toe aan assortiment

Tomra voegt compacte balenpers toe aan assortiment

Tomra lanceert een nieuwe balenpers binnen het Orwak Compact-assortiment. De nieuwste toevoeging, de Orwak 3120, biedt ondanks het compacte ontwerp een indrukwekkende volumevermindering van karton en plastic, een baalgewicht tot 100 kg en een extra brede invoeropening van één meter. De 3120 heeft genoeg aan een regulier stopcontact en is zodoende overal te plaatsen.

Effectieve compactie ‘on the spot'

De nieuwe balenpers is volgens Tomra de juiste oplossing voor het compacteren van kleinere hoeveelheden karton- en plasticafval. De 3120 beschikt over een auto-startfunctie waardoor er een persslag wordt gemaakt zodra de deur wordt gesloten. Het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel heeft indicatoren voor de balen, temperatuur en service en een materiaalkeuzeschakelaar voor het eenvoudig schakelen tussen verschillende materiaalsoorten.

Extra brede laadopening

De 3120 heeft een royale laadopening van één meter breed, wat uniek is voor een dergelijke compacte balenpers. Dit zorgt voor een extra snelle en gemakkelijke invoer van grotere kartonnen dozen en volumineus plastic folie.

Geautomatiseerde baaluitwerping

De balen die met de 3120 zijn te produceren wegen tot 100 kg en kunnen eenvoudig worden verwijderd dankzij het automatische uitwerpmechanisme. De drievoudige bevestiging van bindlint zorgt voor een extra stevige grip rond de baal.

Geavanceerde eenvoud

Een Orwak balenpers is altijd gemakkelijk te manoeuvreren, veilig en stil. Tomra noemt dit ‘geavanceerde eenvoud'. De 3120 voldoet aan de EN 16500:2014 norm voor veiligheidseisen voor verticale balenpersen, want veiligheid staat altijd voorop.

www.tomra.nl