HomeThema'sEmpack en Packaging Innovations Utrecht 2018Strema demonstreert dubbelkops high-speed armwikkelaar op Empack

Strema demonstreert dubbelkops high-speed armwikkelaar op Empack

Strema Maschinenbau is een palletwikkelaarproducent. Strema is opgericht in 1981 en sindsdien een onafhankelijk particulier bedrijf. Alle aandeelhouders zijn op sleutelposities binnen Strema werkzaam. Strema telt in totaal 100 medewerkers. In 2012 is het verkoopkantoor opgericht voor de Benelux. Dit verkooppunt is gevestigd nabij Deventer en is 100% dochter van Strema Maschinenbau. Klanten bestellen altijd direct bij de producent, waardoor er geen sprake is van overbodige tussenhandel. De lijnen blijven kort.

Sinds 2015 werkt Strema samen met Cuyten Maintenance Services (CMS) uit Maarheeze. CMS is reeds 20 jaar actief in diverse takken van de industrie. Ze hebben mechanische-, elektrotechnische- en programmatechnische kennis in huis. Deze combinatie maakt ze uitermate geschikt om de Strema wikkelaars te monteren, in bedrijf te nemen en de Nederlandstalige training te verzorgen. Daarna houden ze het wikkelsysteem in optimale conditie door periodiek onderhoud uit te voeren.

Strema demonstreert haar topmodel tijdens Empack: de dubbelkops high-speed armwikkelaar van type A5000B II. Deze geavanceerde en unieke palletwikkelaar kan
tot 150 pallets per uur verpakken. Het maximale toerental van de arm is 50 RPM.

Deze machine heeft twee foliewagens, twee folie-afwerkunits en twee folierollen. Tijdens
één omwenteling wordt de dubbele hoeveelheid folie aangebracht ten opzichte van met een
enkelkops. Doordat de dubbele hoeveelheid folie aanwezig is, kunnen er lange runs gemaakt worden zonder dat er een operator aan te pas komt.

De bewegingen zijn zeer efficiënt, iedere kop maakt steeds een enkele slag. Eén kop begint bovenaan de lading en stopt onder, de andere kop begint onderaan de lading en stopt bovenaan. Door tweemaal enkel te wikkelen worden ladingen supersnel verpakt zonder dat de verticale snelheden hoog zijn. De stijg- en daalsnelheden van de foliewagens zijn gelijk aan een enkelkops wikkelaar.

Ook de draaiende delen moeten van energie worden voorzien. Strema past een volledig gesloten sleepring toe (IP54). Deze sleepring heeft een kleine diameter. De omtreksnelheden blijven daardoor laag. Door bovengenoemde voordelen treedt er weinig slijtage op en heeft Strema een zeer betrouwbare energieoverdracht.

www.strema.nl