HomeNieuwsSmart Packaging Solutions levert stevige en stootvaste visverpakkingen

Smart Packaging Solutions levert stevige en stootvaste visverpakkingen

Voor de kwaliteit van vis is een juiste vervoerswijze essentieel. Er gelden dan ook strenge vervoersvoorwaarden, waarbij temperatuur en de hoeveelheid vocht bepalende factoren zijn. Overtollig smeltwater of temperatuurschommelingen kunnen leiden tot versneld productbederf. Een degelijke verpakking biedt weerstand tegen onvoorziene voorvallen en is daarom een elementair onderdeel van het vervoersproces.

Elk jaar produceert Smart Packaging Solutions miljoenen vis- en garnalendozen, die in meer dan 1000 containers de wereld rondgaan, om samen meer dan 300 miljoen kilogram vis en garnalen wereldwijd op het menu te zetten. Door geavanceerde productietechnieken is het massief karton van Smart Packaging Solutions beperkt in dikte. Dat zorgt voor een kostenefficiënt logistiek proces met een vlotte verwerking, opslag en distributie. Daarnaast maakt de geringe dikte het materiaal vrij soepel, wat de mogelijkheden verbreedt voor eigen ontwerpen.

De hoge vochtbestendigheid maakt massief karton bijzonder geschikt voor de opslag en het vervoer van goederen in koelcellen of diepvriesruimtes. Bij contact met insijpelend vocht blijft het karton zijn textuur behouden zonder week te worden, voor een totale kwaliteits- en veiligheidsgarantie. Het gladde oppervlak van massief karton laat bovendien zowel flexo- als offsetbedrukking toe. Zo kan er een heel eigen, creatieve toets gegeven worden aan de verpakking. Omdat vouw- en snijlijnen bovendien makkelijk aan te brengen zijn, krijgen de meest uiteenlopende ontwerpen vorm.

Kijk voor meer informatie op www.vpkgroup.com.